2021. 10. 26. kedd

Dömötör
1 EUR 365 HUF
1 GBP 434 HUF

Bedegvölgyben is megbukott a Kriza-féle közbiztonsági mintaprojekt

Miközben Pintér Sándor belügyminiszter és Kriza Ákos polgármester közbiztonsági mintaprojektről beszélnek, és arcátlanul próbálják megvezetni a miskolciakat, addig a valóság nap, mint nap rájuk cáfol – mondta sajtótájékoztatóján Pakusza Zoltán jobbikos önkormányzati képviselő és Dr. Tardi Béla, az Érpataki Modell jogsegélyszolgálatának vezetője.

Pakusza szerint már nem csak Lyukóvölgy vagy a számozott utcák élhetetlenek, hanem a város egyre több pontja. Mint mondta, múlt héten a Görögszőlő utca lakóinak panaszait jelezték, a napokban pedig már a Bedegvölgyből érkezett hozzájuk a miskolci emberek segélykiáltása. Azoké a miskolciaké, akiken sem Pásztor Albert korábbi, tíz éves rendőrkapitányi tevékenysége, sem pedig Kriza Ákos – soha meg nem valósult – rendteremtési ígéretei nem segítettek.


https://www.youtube.com/watch?v=el0HBTwc2mQ&feature=youtu.be

Dr. Tardi Béla hozzátette, a Bedegvölgyben élők attól tartanak, hogy többek között ők is áldozatai lesznek a Kriza-féle „gettó exportnak”, vagyis a városrészben fognak új lakhatást találni a telepek lakói. Az Érpataki Modell jogásza úgy fogalmazott: „mindenki azt a rendet valósítja meg a településén, ami a fejében van, ez pedig igaz a miskolci városvezetésre is.” Mint mondta, amíg a városvezetés csak kampánycélból foglalkozik Miskolc legégetőbb problémáival és nincsen valós és kipróbált koncepciója a lakosság felemelésére, addig a gondok tényleges orvoslására esély sincs. Dr. Tardi Béla hangsúlyozta: az élhető települést – szemben Kriza Ákos kampányával – az Érpataki Modell a rendteremtésen, a közösségépítésen, és a helyi vállalkozások helyzetbe hozásán alapuló munkahelyteremtésen keresztül valósítja meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum