2022. 08. 19. péntek

Huba
1 EUR 405 HUF
1 GBP 480 HUF

Balog Zoltánnak nincs oka derűlátásra a fiatalok helyzete kapcsán

A Jobbik szerint Balog Zoltán csupán a számára kedvező adatokat mazsolázta ki a Magyar Ifjúság Kutatás 2016-os gyorsjelentéséből. A dokumentum egészét áttekintve ugyanis kiderül, hogy minden harmadik 15 és 29 év közötti magyar külföldön szeretne boldogulni, ezen belül 45 százalék fontolgatja a tartós letelepedést. Hogy Orbán Viktort idézve nem „kalandvágyról” van szó, arra ékes bizonyíték, hogy a megkérdezettek 69 százaléka a jobb megélhetést jelölte meg fő motivációs tényezőként, míg az „új kihívásokat” csupán 27 százalék. A legfőbb visszatartó erőt a család, a barátok és a hazaszeretet jelentik.

Sokatmondó, hogy a fiatalok kevesebb mint egyharmada gondolja úgy, az elmúlt években pozitív változások álltak be politikai, gazdasági és társadalmi téren, a többség egyértelmű romlást vagy stagnálást érzékel. A válaszadók 43 százaléka a létbizonytalanságot és az elszegényedést jelölte meg fő problémaként, amelyet bizonyít, hogy 34 százalékuk már 180 ezer forint alatti fizetéssel is elégedett lenne. Az általános közhangulatot jól illusztrálja, hogy a fiatalok 61 százaléka nem tartja valószínűnek, hogy egyszer saját vállalkozást tudna indítani, 44 százalékuk pedig már arról is lemondott, hogy a saját lakóhelyén szakmáján belül elhelyezkedjen.

Az egyébként sem vidám statisztikára további árnyékot vet, hogy bár idén a nyolcezer magyarországi fiatal mellett négyezer Kárpát-medencei külhonit is bevontak a kutatásba, a tartósan külföldön élő fiatalokat idén sem kérdezte meg senki. Ez nyilvánvalóan tovább torzítaná az eredményeket, hiszen aki egyszer már „lábbal szavazott”, az kevésbé látja optimistán Magyarország jövőjét.

A Jobbik számára az igazi rejtett erőforrást a külföldön élő magyarok tudása és szorgalma jelenti, ezek becsatornázását nemzetstratégiai jelentőségűnek tartjuk. Az eljövendő Jobbik-kormány olyan országot fog építeni, amely alternatívát nyújt a helytartók és földesurak elől külföldre menekült magyar fiataloknak.

Farkas Gergely frakcióvezető-helyettes, a Jobbik Ifjúsági Tagozat elnöke és Bencsik János, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinet alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A második hazai pályán
A hétvégén a Gender Racing Team számára a több szempontból is második hazai pályának számító Slovakiaringen áll rajthoz az FIA CEZ Zone Trophy talán l…