2023. 03. 21. kedd

Benedek
1 EUR 399 HUF
1 GBP 456 HUF

Azonnali kilakoltatási moratóriumot követel a Jobbik!

A magyar néppárt egyértelműen fogalmaz: egy tisztességes, a honfitársaival akár csak a minimálisan elvárható szinten foglalkozó kormányzat megléte esetén fel sem merülhetne, hogy újabb tízezrek lakhatása kerüljön veszélybe, éppen ezért azonnali beavatkozást sürgetünk!

Ez pedig nem elégedhet meg kevesebbel, minthogy ebben az évben, és a még csak kibontakozó gazdasági válság lecsengéséig senki se veszíthesse el a lakhatását Magyarországon. Százezrek veszítették és veszítik el állásukat, esik ki az a jövedelmük, amelyből a sokszor amúgy is igazságtalan terheket hordozó részleteket képesek voltak fizetni. Egy ilyen helyzetben botrányos az, hogy a kormány garanciák bebetonozása nélkül szünteti meg a kihirdetett veszélyhelyzetet, és tudomást sem vesz arról, hogy tétlensége kilakoltatások ezreihez vezet. A garanciák nélkül most újra ketyegni kezd a fizetési meghagyások „órája”, és jönnek az árverések, majd nyár közepétől az otthonok elvételei is. Az adóhatóság által kezdeményezett végrehajtások esetében is csak néhány nap türelmi idő áll rendelkezésre, miközben a teljesítéshez szükséges bérek egy része úgy esett ki, hogy a kormány nem gondoskodott azok pótlásáról, pedig a Jobbik ezt illető programja még a forrásokat is megjelölte. A veszélyhelyzet által „megakasztott” végrehajtások heteken belül újraindulnak, felpörögnek, és a végrehajtói letiltások, amelyek a karanténban töltött hetek alatt végig foganatosíthatók voltak, változatlanul a legnehezebb helyzetben lévőket terhelik.

A Jobbik, mint szociálisan érzékeny, a nemzeti érdekeket következetesen képviselő néppárt, nem nézheti tétlenül azt, hogy a kormány tömegeket hagy az út szélén, éppen ezért mindent megteszünk a tömeges kilakoltatások leállításáért.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek