2022. 05. 28. szombat

Emil, Csanád
1 EUR 393 HUF
1 GBP 463 HUF

Az orosz vakcina november-decembertől várható

A Szputnyik V néven ismertté vált koronavírus elleni védőoltás Oroszországon kívüli megjelenése novembertől-decembertől várható – tudatta a Magyar Szociális Fórum Kirill Dmitrijev, az orosz közvetlen beruházási alap vezetőjének szerdai közlésére hivatkozva.

Az augusztus 11-én világelsőként bejegyzett vakcinát először az orosz lakosság beoltására használják. Oroszország ugyanakkor segítséget nyújt az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) ahhoz, hogy az oltóanyagot más országok is gyárthassák.

  A vakcinát előállító Gamaleja szövetségi mikrobiológiai és epidemiológiai kutató központ a WHO vakcinakutatással foglalkozó ügynökségeinek rendelkezésére bocsátja az összes szükséges tudnivalót, különös tekintettel a klinikai kísérletek adataira. Gennagyij Gatilov, Oroszországnak az ENSZ genfi intézményeihez akkreditált állandó képviselője kijelentette: „Munkatársaink, szakembereink szoros kapcsolatban állnak a WHO titkárságának előminősítésre szakosodott egységével. A koordináció segít más országokat is bevonni a vakcina előállításának folyamatába, és vonzza a vakcina nagyüzemi gyártásához szükséges beruházásokat”. 
     A Magyar Szociális Fórum számítása szerint hazánkban a tömeges oltás kezdete jövőre várható.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum