2021. 10. 22. péntek

Előd
1 EUR 363 HUF
1 GBP 431 HUF

Az Orbán-kormány szavakban bátor, tettekben megalkuvó

Ha Orbán Viktor valóban a nemzetek önrendelkezésén alapuló Európáért és a magyar Magyarországért aggódik, akkor beszédek helyett tetteket követelünk tőle. Legyen oly bátor, és – a szükséges, de korántsem elégséges határzár mellett – kezdeményezze az önálló határőrség visszaállítását, a gazdasági céllal ide érkező migránsok visszafordítása intézményének megteremtését! Ha szükséges, akkor harcos retorikáját tettekre váltva kezdeményezze az uniós alapszerződés vagy hazánk csatlakozási szerződésének módosítását is!

Az Orbán-kormány azonban csak szavakban bátor, tettekben már megalkuvó. Emlékezhetünk, a kormányfő 2011 végén harcosan felszólalt az uniós pénzügyi paktum ellen, majd parlamenti felhatalmazás nélkül aláírta, hogy Brüsszel beleszólhasson a magyar költségvetésbe. Orbán emberei lánglelkű beszédekben kardoskodtak az amerikai mamutvállalatok érdekeit kiszolgáló szabadkereskedelmi egyezmény ellen, majd a Fidesz képviselői az Európai Parlamentben egytől egyig megszavazták azt. Orbán Viktor pártja hangosan tiltakozott a Magyarországon keresztül Nyugat-Európába jutott migránsok visszaküldése ellen, majd beletörődött az ezt lehetővé tevő Dublin III. egyezmény lényegét tekintve hatályban tartásába.

A múltat megértve, abból a következtetést levonva előre látható, hogy Orbán Viktor tusványosi beszédét sem fogják követni tettek. A fideszes miniszterelnök ugyanolyan megalkuvó lesz a nemzeti önazonosságot leromboló multikulturalizmust, a terrorveszélyt, a munkanélküliség és a bűnözés növekedését magában rejtő migráció esetében is, mint amilyenek a XX. század pártjai voltak. Valódi védelmet Magyarországnak és a Nemzetek Európájának a megalkuvás nélküli, modern, XXI. századi Jobbik-kormány jelent majd.

Z. Kárpát Dániel frakcióvezető-helyettes, a Jobbik alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A Vasgyári Rendőrőrs területén szolgálatot teljesítő egyik körzeti megbízott fogta el azt a huszonnyolc rendbeli betöréssel gyanúsítható férfit, akit …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum