2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Az önkormányzatok fizessenek, miközben a Fidesz adót emel? – A kormány vonja vissza a katázók büntetőadóját!

Az önkormányzatok fizessenek, miközben a Fidesz adót emel? – A kormány vonja vissza a katázók büntetőadóját!

A kormány úgy döntött, hogy jövőre gyakorlatilag tönkreteszi a katázás rendszerét, ugyanis a korábbi 8 millió forintos bevételhatár helyett a jövő évtől 3 millió forint felett minden katázó munkáltatójának 40%-os büntetőadót kell fizetnie. Milyen érdekes, ha az önkormányzati bevételt jelentő iparűzési adóról van szó, akkor a kormány válságot akar kezelni és megfelezi az adót, de ha a saját bevételeiről van szó, akkor ennek az ellenkezője történik. A kormány csak akkor beszél nagyvonalúan a válságkezelésről, ha az önkormányzatok zsebében turkálhat,  és az ellenzéki városokat, kerületeket büntetheti. Ha a kormány által elkölthető pénzről van szó, akkor pedig megszorítást és adóemelést látunk.

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy a kormány vonja vissza a KATA átalakítását és a 40%-os büntetőadót! Válság van, ezekben az időkben pedig semmi helye a Fidesz adóemeléseinek és megszorításainak! A DK szerint épp ellenkezőleg kellene cselekedni, békén hagyni a KATÁ-t, elengedni a társasági adót és állami támogatással segíteni a magyar vállalkozásokat! Felszólítjuk a pánikkormányt, hogy ha már a válságkezelésre képtelennek és alkalmatlannak bizonyult, akkor legalább ne rontson a helyzeten és vonja vissza a KATA tönkretételét!

Varju László
A Parlament Költségvetési Bizottságának elnöke, a DK alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…