2022. 08. 16. kedd

Ábrahám
1 EUR 406 HUF
1 GBP 482 HUF

Az önkormányzat érvénytelenítse a svájci „menekültek” lakcímkártyáit

A Jobbik szerint nem igaz, hogy a miskolci önkormányzatnak nincs tennivalója a Svájcba „menekült” cigányok ügyében: az önkormányzatnak minden érintett személy lakcímkártyáját érvénytelenítenie kell, és ezzel együtt meg kell vonnia a segélyt is, ellenkező esetben a városvezetés költségvetési csaláshoz asszisztál, véli Jakab Péter, a párt képviselője.


Az erről tartott tájékoztatón a politikus emlékeztetett: a napokban 65 miskolci cigány utazott Svájcba, hogy menedékjogot kérjen és letelepedjen. Hozzátette, a városvezetés eddig úgy tett, mintha semmi feladata nem lenne, mondván, a kiutazók nem kötelesek tájékoztatni a hatóságokat a távozásukról. Jakab Péter ezt másként látja: ha valaki végleg el akarja hagyni az országot, akkor azt kötelessége bejelenteni a kormányhivatalnál. Ha a cigányok ezt el is mulasztották – tette hozzá –, a külügyminisztérium konzuli osztálya hivatalosan is jelezte a 65 személy távozását. Jakab Péter hangsúlyozta, ebben az esetben az önkormányzatnak kötelessége érvényteleníteni az érintettek lakcímkártyáit, megvonva a segélyeket is. Ha ezt nem teszik meg, az önkormányzat költségvetési csaláshoz asszisztál, milliókkal károsítva meg a miskolciakat, állítja Jakab.

Ilyen nem először fordulna elő – jelezte a képviselő –, hiszen a Kanadába távozott cigányoknak is éveken át jogosulatlanul folyósították a segélyt. Jakab Péter felszólította a városvezetést, érvénytelenítsék a Svájcba távozók lakcímkártyáit, vonják meg a segélyüket, ha pedig visszatérnének, zárják ki őket mindennemű önkormányzati támogatási rendszerből, ideértve a bérlakásra való pályázás lehetőségét is, hiszen hazugságaikkal lejáratták Miskolcot. “Tegyük egyértelművé, hogy aki ilyet tesz, az nemkívánatos személy a városunkban” – fogalmazott a Jobbik politikusa.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Irány a suli!
10 + 1 tipp iskolakezdéshez, iskolatáska választáshoz Szeptember, becsöngetés. Fontos dátum gyerekek és szülők életében. Sokan nem várják, mások vi…

További cikkek

Megfékezték az újabb erdőtüzet
Több hektár erdő károsodott 2022. augusztus 15-én, délután Sály községhatárban, az ÉSZAKERDŐ Zrt. kezelésében levő területen keletkezett erdőtűzben. …