2021. 09. 20. hétfő

Friderika
1 EUR 351 HUF
1 GBP 412 HUF

Az MSZP szerint az adófizetőknek kell állniuk a fészekrakók számláit

A helyi szocialisták egymilliárd forintot húztak volna ki az adófizetők zsebéből a saját kormányuk által Miskolcra szabadított „fészekrakós” probléma rendezésére, hangzott el a Jobbik pénteki sajtótájékoztatóján.

Földesi Norbert, szocialista frakcióvezető értetlenségének adott hangot amiatt, hogy 2012-ben a jobbikos képviselők elutasították azon javaslatukat, mely szerint a Gyurcsány-kormány alatt az Avasra betelepített fészekrakók lakásait az adófizetők pénzén vásárolnák meg emlékeztetett Badány Lajos. A Jobbik miskolci alelnöke szerint ez a szocialista hozzáállás híven tükrözi az elmúlt 20 év Fidesz-MSZP kormányzási gyakorlatát, amely rendszerré tette, hogy a politikusok által elkövetett bűnöket a társadalom tisztességesen dolgozó tagjaival fizettetik meg. Mint fogalmazott: az egymással látszólagosan szembenálló, de a háttérben gazdaságilag teljesen összefonódott Fidesz-MSZP kormányok nagykoalícióban akadályozzák meg a törvénytelenségeket lehetővé tevő, társadalomellenes döntéseket hozó politikusok elszámoltatását. A politikus úgy látja, a fészekrakó-ügy kapcsán beterjesztett összegre akár Gyurcsány Ferenc magánvagyona is megfelelő fedezetet biztosíthatna. Egy felelős városvezetéstől pedig elvárható lett volna, hogy idejében jelezze a saját kormánya által előidézett problémát, nem pedig csak három évvel később, az addigra nyilvánvalóvá váló lakossági felháborodás nyomására tegye ezt meg. Az ügy elszabotálásában jó partner a Fidesz, aki szintén az adófizetőkre terheli a kérdés rendezését.

Badány Lajos felhívta a figyelmet: a szocialisták által javasolt Nemzeti Eszközkezelő bevonását a Fidesz meg is valósította, hogy aztán a közpénzből megvett lakásokba albérlőként helyezze vissza a mélyigénytelen embereket. Eközben a társasházak felé fennálló adósságokat nem térítették meg, a csőd szélére sodorva azokat.

A Jobbik miskolci képviselői megválasztásuk óta szorgalmazzák a több referenciatelepüléssel is  rendelkező Érpataki Modell bevezetését, mellyel a jelenleg hatályos törvények keretein belül is harmonikusan biztosítható a közrend, az elvárható öngondoskodás, valamint a fizetési hajlandóság helyreállítása, mondta az alelnök hozzátéve: ez nem pénz, hanem kizárólag politikai akarat kérdése.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A mai napon elindult az ellenzéki előválasztás, pontosabban elindult volna, de ahogyan az OEVB meglehetősen szépítve fogalmazott „a változást akaró vá…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum