2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Az MSZP minden fővárosi céget és intézményt átvilágítana

Az MSZP minden fővárosi céget és intézményt átvilágítana

Az MSZP minden fővárosi céget és intézményt átvilágítanaHat évre visszamenőleg minden fővárosi cég és intézmény menedzsmenttel kapcsolatos munkaszerződéseinek átvilágítását javasolja a fővárosi MSZP, és ehhez az ellenék bevonásával egy munkabizottság felállítását kezdeményezi. Az eredményeket 90 napon belül a Fővárosi Közgyűlés elé terjesztenék. Burány Sándor, az MSZP budapesti szervezetének elnöke és Steiner Pál, a Fővárosi Közgyűlés szocialista frakciójának vezetője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: ami a fővárosi cégeknél és intézményeknél az utóbbi években kialakult, abból az MSZP-nek elege van.
 
A szocialisták szerint ki kell derülnie, hogy ki gazdálkodott pazarlóan, és ki tartotta be a jogszabályokat.

Burány Sándor azt mondta: a BKV hosszú távon nem maradhat talpon az állam segítsége nélkül, és mivel a társaság a közvélemény előtt olyan helyzetbe hozta a fővárosi céget, hogy a segítségre méltatlanná vált, a segítségnyújtás alapfeltétele a rendteremtés.

A szocialista politikus szerint a BKV-s ügy csak a jéghegy csúcsa, mert az állami szférában, az ország más állami intézményeiben is előfordultak, előfordulhatnak ugyanekkora összegű végkielégítések és lehetnek ennek kifizetését jogszerűen megítélő szerződések.

Az MSZP azt javasolja, bővítsék az igazgatóságok, a felügyelőbizottságok hatáskörét, hogy a munkaszerződéseket – típusonként és értékhatárt megjelölve – csak azok jóváhagyásával lehessen megkötni, és azokat negyedévente vizsgálják felül.

Kezdeményezik, hogy paritásos alapon jöjjön létre egy eseti bizottság a Fővárosi Közgyűlés két nagy frakciója vezetőjének irányításával, amely a fővárosi cégek és intézmények alapító okiratát is felülvizsgálná. Az ellenzék bevonásával a szerződések és okiratok átvizsgálásának eredményét, valamint a változtatásokhoz szükséges megoldási javaslataikat 90 napon belül a közgyűlés elé terjesztenék.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…