2023. 12. 2. szombat

Melinda, Vivien
1 EUR 380 HUF
1 GBP 441 HUF

Az LMP látni akarja a Tiborcz-féle erdőtelepítési pályázat részleteit!

Az LMP Magyarország zöld pártja több szempontból is aggályosnak tartja, hogy Orbán Viktor veje ismét Európai Uniós támogatáshoz jut, most egy erdőtelepítési programhoz. A zöld párt ezért írásbeli kérdéssel fordult Nagy István miniszterhez, hogy megtudja, Tiborcz István milyen előzetes szakmai tevékenysége alapján, milyen feltételekkel kapta meg a támogatást.

Néhány napja értesülhettünk róla, hogy Tiborcz István, Orbán Viktor veje erdőtelepítésre nyert 215 millió forintos vissza nem térítendő támogatást az Európai Unió által biztosított vidékfejlesztési forrásból.

Az erdősítés azonban nem puszta elhatározás és faültetés kérdése, hanem komoly előtanulmányokat és a végrehajtáshoz szükséges szakértelmet és szigorú ellenőrzést igényel. Az LMP ezért különösen aggályosnak tartja, hogy az eddig más területeken tevékenykedő, és erdészeti ismeretekkel, gyakorlattal nem rendelkező Tiborcz István és csapata most erdősítéssel kezd el foglalkozni. A kétségeket csak erősíti, hogy 2013-ban, a miniszterelnöki vő csabdi birtokával szomszédos NATURA 2000 területen illegális favágás, pontosabban erdőpusztítás történt, amelyet Tiborcz István nevéhez kötött akkor több újságcikk is.

A fentiek miatt az LMP írásbeli kérdéssel fordul Nagy István miniszterhez, hogy megtudja, Tiborcz István milyen előzetes tevékenysége alapján, milyen feltételekkel kapott erdőtelepítési támogatást.

Schmuck Erzsébet,

az LMP társelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek