2023. 12. 10. vasárnap

Judit
1 EUR 382 HUF
1 GBP 446 HUF

Az LMP feljelentést tesz a Balatonakalinál történt nádirtás miatt

A Lehet Más a Politika (LMP) feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen a Balatonakalinál történt nádirtás miatt. A párt nem csak azt vizsgáltatná ki, hogy a védett nádast ki vágatta ki, hanem az illetékes kormányhivatal tevékenységét is.
Az LMP feljelentést tesz a Balatonakali villaparknál történt védett nádas kiirtása miatt. A településen élők úgy sejtik, hogy az épülő villapark mögött mészáros Lőrinc érdekeltségei állnak. A feljelentés egyelőre ismeretlen tettes ellen szól, aki a védett növényzetet 150 méter hosszban és 8-12 méter szélességben tüntette el. Bár az illetékes kormányhivatal elindította a természetvédelmi bírságolási eljárást, de érdemi előrelépés nem történt ebben az ügyben. A párt a környezetkárosítás miatt tett feljelentése mellett vizsgáltatná a hatóság mulasztását is.

Az LMP szerint a védett környezeti értékekhez a barbár hozzáállás elfogadhatatlan. A zöldpárt szerint pont a kormány és a kormányközeli vállalkozók mutatják a legrosszabb példákat, így egyáltalán nem lenne meglepő, ha ebben a konkrét esetben is megjelenne a jogi felelősségük. A politikai felelősség viszont egyértelműen az övék: alaptörvény-ellenesen bánnak természeti kincseinkkel és szisztematikusan építik le a természetvédelmi apparátust.

Kertész Z István

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek