2023. 06. 4. vasárnap

Bulcsú
1 EUR 371 HUF
1 GBP 432 HUF

Az EU-s fejlesztésekhez a kormány hallja meg a miskolciak szavát!

Miskolcnak – a legtöbb hazai nagyvároshoz hasonlóan – feltétlenül szüksége van a kormányzati kompenzációra ahhoz, hogy a várost normálisan működtetni lehessen – jelentette ki Dr. Simon Gábor, a Velünk a Város frakció miskolci sajtótájékoztatóján. A frakció vezetője aláhúzta, amennyiben a kompenzáció elmarad, Miskolc rendkívül nehéz gazdasági helyzetbe kerül, ami a közszolgáltatások biztonságos működtetését is veszélybe sodorhatja.
Az MSZP önkormányzati képviselője elmondta, a következő esztendőkben is az uniós pénzek megfelelő felhasználása jelentheti a fejlesztések motorját, melyhez Miskolc elkészítette 2030-ig szóló fejlesztési tervcsomagját. A megvalósítás előtt álló fejlesztések között említette a régóta tervezett intermodális csomópont létrehozását, az épülő Y-hidat és a 3-as főutat összekapcsoló útszakasz megépítését. Hasonló figyelmet fognak kapni a meglévő ipari parkok bővítései, továbbá szorgalmazzák a Miskolci Egyetem mellett megépülő, kutatás-fejlesztési tevékenységet ellátó Science-park létesítését. A turisztikai fejlesztések között a tapolcai parkok, sétányok, a történelmi avas és a kilátó rövidesen kezdődő rehabilitációját, illetve Lillafüred komplex turisztika fejlesztését emelte ki, amelyeknek köszönhetően környezetük teljesen meg fog újulni. A közösségi közlekedést is szeretnék továbbfejleszteni, ennek érdekében a város elektromos autóbuszokat állítana forgalomba, illetve a jegyértékesítési rendszert is korszerűsíteni fogják – közölte a Velünk a Város frakcióvezetője.

Varga László, az MSZP országgyűlési képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy Miskolcnak egészen pontos elképzelése van a város és környékének fejlesztéséről, ezért várják az uniós forrásokkal és a helyreállítási alappal kapcsolatos kormányzati konzultációt. Az MSZP politikusa hangsúlyozta, az uniós fejlesztési pénzek és a helyreállítási alapban rendelkezésre álló források felhasználását illetően társadalmi vitára van szükség: nem a kormánynak kell kijelölnie a támogatható beruházásokat.

Varga László döbbenetesnek nevezte Balla György miniszteri biztos közelmúltban elhangzott nyilatkozatát, miszerint nincs mit kompenzálni az önkormányzatok számára, mivel nem elvonás történt a városoknál, az iparűzési adó elengedett fele ugyanis helyben ott maradt a vállalkozásoknál. „Ezek a gondolatok teljesen ellentétesek a korábbi kormányzati gondolatokkal, vagy akár Orbán Viktor korábbi, a kompenzációról szóló kijelentéseivel. Nyugodtan kijelenthető, hogy a kormány átverte az önkormányzatokat, így Miskolcot, a miskolciakat is” – állapította meg az országgyűlési képviselő.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Mindig látni akarta, mi játszódik le a színpad azon részén, ami a nézőtérről nem látható? Kíváncsi rá, mi történik, mielőtt felmegy a függöny, vagy mi…