2021. 10. 23. szombat

Gyöngyi
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Arra jogosulatlanokat is segélyeznek Miskolcon

Amíg mások keményen megdolgoznak minden forintért, addig a miskolci városvezetés a szociális és gyermekvédelmi osztályon keresztül immár öt éve törvénytelen segélyezési gyakorlatot folytat, hangzott el a Jobbik és az Érpataki Modell közös pénteki sajtótájékoztatóján.
Szemes István, a Városüzemeltetési Bizottság jobbikos tagja és Dr. Tardi Béla, az Érpataki Modell jogsegélyszolgálatának vezetője szerint Miskolcon úgy segélyezik érdemtelenül is a „szociális hálón lógó” személyeket, hogy a szociális osztály és a gyermekvédelmi szolgálat munkatársai – mint fogalmaztak – meghamisítják a jegyzőkönyvek tartalmát: ahol nincs lakószoba, ott is belehamisítják, hogy van, vagy ahol nincs ház, csak pince, szerszámos bódé vagy épp zöldségtároló oda is bejelölik, hogy van ház, lakás. Ennek köszönhetően arra jogosulatlan személyek is megkapják a segélyeket, hogy aztán ebből finanszírozzák kiilleszkedett életmódjukat.

Véleményük szerint a jegyzőkönyv hamisítás oka valószínűsíthetően az, hogy a gyermekjóléti szolgálat munkatársainak „megesik a szíve” a segélyekért folyamodókon, vagyis hivatali kötelezettségeiket megszegve a miskolciak adóforintjainak terhére jótékonykodnak az improduktív társadalmi rétegek javára.

„Ön kap egyetlen forintot is jogtalanul? Ön szerint is ez a legjobb felhasználása az állam és önkormányzat fennhatósága alá tartozó összegeknek, vagy inkább munkahelyteremtésre és vállalkozás fejlesztésre kellene fordítani?” – tette fel kérdéseit Szemes István. Közölte: amennyiben Miskolcon a Jobbik átveszi a városvezetést – a referenciával rendelkező – Érpataki Modell szellemiségével és gyakorlati módszereivel fogják megszüntetni a törvénytelen segélykifizetéseket.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum