2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

A város álljon ki a tanárokért, diákokért!

A demokratikus ellenzék javaslata szerint Miskolc önkormányzatának határozatban kell kiállnia a tanárok követelése mellett.

Határozattal támogassa Miskolc közgyűlése a Herman Ottó Gimnázium közalkalmazotti tanácsa által megfogalmazott, az iskolák működésének javítása, a diákok terheinek csökkentése érdekében közzétett követeléseit. Az erről szóló indítványt a miskolci demokratikus ellenzék képviselői már be is nyújtották. Minderről dr. Simon Gábor, az MSZP frakcióvezetője és dr. Tompa Sándor, a DK önkormányzati képviselője beszélt szerdán Miskolcon.

„A miskolci önkormányzati képviselők most példát mutathatnak az ország más testületeinek, amikor kijelentik, egyetértenek a tanárok által megfogalmazott pontokkal, támogatják a kezdeményezésüket, mert számukra fontosabb a gyermekek jövője, mint a pártpolitika” – hangoztatták tájékoztatójukon a képviselők. Simon kijelentette: a miskolci városvezetés ebben az ügyben is csak sunnyogott, eddig se pró, se kontra nem foglaltak állást. Ha a most benyújtott határozati javaslatot sem támogatják, akkor végképp bebizonyítják, hogy miskolciak „ezreinek, tízezreinek véleményét veszik semmibe”.

A képviselők által benyújtott határozati javaslat a következő: „Mi, Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának képviselői, akik a város lakosságának felhatalmazásából Miskolc oktatási rendszerének színvonaláért, annak megőrzéséért és emeléséért felelősséggel tartozunk, ezen ünnepélyes nyilatkozattal hitet teszünk a miskolci Herman Ottó Gimnázium Közalkalmazotti Tanácsa nyílt levelében megfogalmazottak mellett.”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek