2022. 06. 26. vasárnap

János, Pál
1 EUR 401 HUF
1 GBP 468 HUF

A tél legfontosabb eszköze; a hótoló

Ahogy leesik az első hó, máris megszaporodnak a ház körüli tennivalók. A biztonságos közlekedés érdekében ügyelnünk kell a ház körüli járdaszakaszok, a kocsibeálló és egyéb közlekedési területek hómentesítésére.

Ez azért is fontos, mert a nem várt balesetek bizony büntetéssel is járhatnak a tulajnak. Szerencsére akad némi segítségünk. A következő pár sorban a hótoló speciális változatairól és a helyes hóeltakarítás módjairól olvashatsz bővebben.

A hótolás “miértjei”

Miért fontos a hóeltakarítás? Nos, egyrészt sokkal esztétikusabban mutat egy rendbe rakott bejáró vagy udvar, másrészt nem mehetünk el szó nélkül az alapvető biztonsági szempontok mellett sem. A lehullott hó habár rendkívül mutatós, azonban az éjszakai fagyok után jeges felület lesz belőle, amely egyaránt veszélyes a gyalogosokra és a járművekre nézve is.

Fontos tehát már a hóesést követően eltávolítani a havat, hogy biztosan csúszásmentes legyen az út. Több különböző módszert is alkalmazhatunk a hómentesítésre; a termikus, vegyszerkibocsátó, a mechanikus és a kézi eszközök használata egyaránt előnyös lehet.

Milyen mechanikus eszközök vannak?

Az úttesteken a nagyobb havazásokat követően hótolókat alkalamznak, nos amennyiben ilyen “monumentális” terjedelmű területekről van szó, valójában ez a leghatásosabb módszer.

A fizikai erő sokszor kevésnek bizonyul a nagyobb portákon, ilyenkor rendkívül hasznosak a seprőadapterek, seprőgépek, hómarók vagy hóekék. A hóeltakarító gépek abban térnek el a hólapátoktól, hogy már a legolcsóbb gépek is hatékonyak. Ezek ugyanis a jeges havat speciális késekkel “szántják fel”, de a vizes, latyakos terepen is boldogulnak.

Kézi hótoló eszközök

Egy családi ház környékén a kisebb kézi hótolók is megfelelnek. Ezek könnyedén hómentesítenek olyan terepen is, ahol a gépeket nem tudnánk alkalmazni. A buszmegállók, közlépcsők, járdák környékén ezek a leghatékonyabb eszközök. Az utak megtisztításához a hótoló, hóseprű, hólapát segítségével végezhetjük a munkát, ilyenkor elég lekaparni, eltolni a havat. Meglehet, egy kis időt igénybe vesz, azonban a napi sporttevékenységet is letudhatjuk a lapátolás alatt.

Készülj fel még a havazás előtt a kemény télre! Ebben segítenek neked a Kések Ollók Webáruház minőségi kültéri hótoló eszközei!

Megbízható márkák a piacon

Legyen szó hóeltakarításról vagy más kültéri munkáról, a Fiskars márkanév már régóta népszerű a piacon. A termékek strapabíróak és professzionális kialakítással rendelkeznek.

Ha éppen hótoló vásárlása előtt állunk, ügyeljünk arra, hogy minőségi eszközt szerezzünk be! A Fiskars páratlan darabjai edzett alumínium fejjel és nyéllel, műanyag borítással, illetve ergonomikus markolattal vannak ellátva! Ezáltal biztosítják a kockázatmentes és kényelmes használatot.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

További cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum