2021. 09. 22. szerda

Móric
1 EUR 355 HUF
1 GBP 413 HUF

A Szent István tér értékesítésével kapcsolatban

Szinay Attila által elmondottakra a Miskolc Holding Zrt. az alábbi közleményt teszi közé: Szinay Képviselő úr helyesen állítja, hogy a Közgyűlés 2007. októberében 65.400.000 Ft ellenérték fejében értékesítette a Szent István tér Erzsébet fürdő felé eső 1636 m2-es részét.
Szinay Képviselő úr nem szól arról, hogy az adásvételi szerződés 5. pontja alapján az Önkormányzat feladata volt, hogy a területen lévő felül- építményeket üres, beköltözhető állapotban a vevő WNT Hotel és Fürdő Kft. birtokába adja. A Képviselő úr arról sem beszél, hogy a Spaten Sörbár Bt., illetve a Gold Galaxis Bt. földhasználati szerződésének lejártát a felek vitatták, illetve a felépítmények tulajdonosai által készíttetett szakértői értékbecslés két vendéglátóipari egység értékét és így követelésüket 60 millió forint összegben állapította meg.

A Gazdasági Bizottság ezért 2007. december 19-én döntött arról, hogy az adásvételi szerződés teljesítése érdekében a felül-építmények maximálisan a MIK Zrt. által készített értékbecslésben szereplő 40 millió forintért megvásárolhatók, a jogvita elkerülése és a tervezett milliárdos szállodafejlesztés elősegítése érdekében.

Szinay Képviselő úr valótlanul állítja, hogy a Miskolc Holding Zrt. FIDESZ-es felügyelőbizottsági tagja elől évekig elzártuk volna a szükséges dokumentumokat, hiszen sajtótájékoztatóját ismét az általunk készített anyagok szelektív / egyoldalú tálalásával tartotta. Ezek az anyagokat azt követően készítettük el, hogy ez év januárjától az önkormányzati ingatlanértékesítések a Miskolc Holding Zrt. hatáskörébe kerültek, s azokról a felügyelőbizottságunknak minden kért tájékoztatást megadtunk.

Annak ellenére, hogy az alapügylet lassan három éve született, épp a Miskolc Holding Zrt. Felügyelőbizottsága döntött arról, hogy független jogi szakértőt kér föl az ügy áttekintésére, a további lépések megtétele érdekében, hiszen az ígért szálloda-beruházás a mai napig nem kezdődött meg.
Azt a tényt nem kívánjuk kommentálni, hogy az Önkormányzat Gazdasági Bizottsága által közel három évvel ezelőtt hozott döntést, vajon miért csak most, 2010. október 1-jén, pénteken, a választás előtti utolsó lapzárta előtt kezdi vitatni a Képviselő…

Miskolc Holding Zrt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtárában 2021. szeptember 24-én, pénteken 16 órától rendezik meg a nyelve…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum