2023. 12. 7. csütörtök

Ambrus
1 EUR 381 HUF
1 GBP 445 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A sok elhalálozás megrázza az országot, de összefognak egyházak és alapítványok, hogy segítsenek

A sok elhalálozás megrázza az országot, de összefognak egyházak és alapítványok, hogy segítsenek

A súlyos járványhelyzet megnehezíti a Húsvét megünneplését is, különösen azok számára, akik elvesztették a munkalehetőségüket. Ezért az összefogás most még fontosabb, mint valaha.


A civil szervezetek, alapítványok, egyházak és adományozó magánszemélyek segítsége most ténylegesen életmentő lehet, és reményt adhat azoknak, akiknek fogytán vannak a tartalékaik – mind anyagilag, mind lelkileg.

A Szcientológia önkéntes lelkészek egy éve kitartóan gyűjtenek és szállítanak adományokat az ország minden részébe, illetve Erdélybe és a földrengés után még Horvátországba is. A pandémia ideje alatt összesen több, mint 20 tonnányi adományt adtak már át. Ám a Húsvétra való tekintettel nemcsak egy, hanem három helyre vittek a héten segélyszállítmányaikból.

Először Budapesten, a XV. kerületi Nagycsaládosok Újpalotai Egyesületének adtak tartós élelmiszert körülbelül 100 család részére, majd a tatabányai Vöröskeresztnek szállítottak ugyanennyi adományt, végül Virágvasárnapon egy Győr-Moson-Sopron megyei nagyközség katolikus plébániájába juttatták el segélyszállítmányukat. Itt a helység minden rászorulójának szét fogják azokat osztani, vallásra való tekintet nélkül, mint ahogy ez már korábban is többször megtörtént. Amint azt a plébános elmondta, a koronavírus nem válogat, így a segítők sem: mindenkinek kell kapnia a támogatásból.

A csomag mind a három esetben tartalmazott a húsvéti sütéshez-főzéshez szükséges tartós élelmiszereken kívül még kézfertőtlenítőt, 350 db magyar gyártmányú csokinyulat, és több, mint 3.000 db friss tojást is.

A csokinyuszikból pedig egy hajléktalan melegedőbe is beadtak egy nagy dobozzal az önkéntes lelkészek, hogy Húsvétra örömet szerezzenek azoknak, akikre talán a legkevesebben gondolnak.

Ha ez a Húsvét rendhagyó is lesz, összefogással mégis méltó módon megünnepelhetjük mindannyian.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek