2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A pofátlan kommunikációs lenyúlásokat is kivizsgáltatja a Jobbik

A Jobbik a közpénzek lenyúlásának és indokolatlan pazarlásának tartja, hogy újabb százmilliókat fordít a kormány kommunikációs propagandára, tevékenységének önfényezésére. A helyzetet súlyosbítja, hogy legutóbb Németh Lászlóné miniszter volt főnöke, Patonai Péter cége nyerte a bruttó 800 millió forintos tendert, amellyel a Miniszterelnökség a kormányzati intézkedéseket próbálja népszerűsíteni, vagyis magyarázgatni.
A pofátlanság teteje, hogy a „versenyképes Magyarország”, a „jó és kulturált állam”, vagy a „működőképes egészségügy” elnevezésű hazugságok adagolására 800 milliót fordít az állam, miközben a magyar emberek egyre nagyobb hányada küzd a mindennapi megélhetéssel, kerül adósságcsapdába vagy a végrehajtók kegyetlen eljárása alá. Ismét családok tömegei veszíthetik el lakásaikat, nincsen közbiztonság és munkahelyteremtés, van viszont kormányzati propaganda, amely a fülkeforradalmi Orbán-kormány hatalomra kerülése óta ugyanúgy dübörög, mint elődjeinél, a Gyurcsány- és Bajnai-kabinetek alatt. A kormányzati sikerpropagandára költött sok milliárd forintból – demagógia nélkül kijelenthető – meg lehetne menteni a hamarosan teljesen leépülő vasúti mellékvonalakat vagy számos kórházi ágyat, illetve több felsőoktatási szak hallgatói keretszámának állami finanszírozását.

A mostani 800 milliós pályázat emellett sok helyen bűzlik. A Fidesz ellenzékben hangosan kifogásolta az ilyen tendereket, most viszont lassan túl is tesz a kommunikációs szerződésekkel az MSZP-n.

Kormányra kerülése után a Jobbik mindent megtesz ezen szerződések megsemmisítése és kivizsgálása érdekében, valamint megkezdi az elmúlt 22 év tényleges elszámoltatását.

Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselő, a Jobbik szóvivője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek