2022. 08. 12. péntek

Klára
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF

A nép hangja egybecseng a szakma hangjával a hálapénz kérdésében is

A Jobbik a Valódi Nemzeti Konzultáció keretében lehetőséget adott a népnek, hogy a hálapénz kérdésében is véleményt nyilvánítson. A konzultáció eredménye szerint a válaszadók 88 százaléka büntetendőnek véli az egészségügy mindennapi korrupcióját, a hálapénzt. A nép hangja és a szakma hangja megegyezik, hiszen a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete épp ma szögezte le, hogy tiszta, átlátható szabályozásra van szükség, az egészségügyi szakma is úgy véli, hogy a hálapénz rendszerét ki kell vezetni a magyar egészségügy rendszeréből.

Az Orbán-kormány az elmúlt hét évben azonban nem a hálapénz megszüntetése, hanem ellenkezőleg, legalizálása érdekében tett lépéseket, az illegális és legális közti határvonalat elmosta, így Orbán Viktor kormánya a nép legrászorultabb rétegét kényszerítette bele egy ilyen pénzfizetési kötelezettségbe, az egészségügy mindennapi korrupciójába.

Ha a Jobbik a választók bizalmából kormányzati megbízást kap, haladéktalanul lépéseket fog tenni, hogy a hálapénz végleg eltűnjön az egészségügyi rendszerből. Ehhez az egészségügyi dolgozók bérének és munkakörülményeinek javítására, az egészségügyben uralkodó hűbérbirtoki rendszer felszámolására van szükség. Biztonságossá fogjuk tenni a kórházakat, hogy a betegek ne érezzék úgy, a hálapénzt biztonságuk érdekében kell fizetni. Biztonságos, átlátható kórházi működéssel, jól fizetett egészségügyi szakembergárdával és modern munkakörülményekkel a hálapénz mindörökre elűzhető a hazai egészségügyi rendszerből. A Valódi Nemzeti Konzultáció ez a nép által kijelölt követendő út, a Jobbik a nép pártján ezt kívánja megvalósítani.

Lukács László György frakcióvezető-helyettes

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek