2022. 05. 26. csütörtök

Evelin, Fülöp
1 EUR 388 HUF
1 GBP 455 HUF

A Momentum szerint elképesztő amit a budafoki polgármester csinált

A mai nappal véget ért a veszélyhelyzet, így a mai naptól a városok, kerületek polgármesterei már nem hozhatnak saját hatáskörben döntéseket a képviselő-testületek nevében.
Budafokon a júniusi testületi ülés eredetileg a mai napon került volna megtartásra. A fideszes polgármester, Karsay Ferenc viszont úgy tűnik, még nem akarta kiengedni a kezéből a döntések jogát – számolt be róla a Momentum helyi képviselője, Kerekes Gábor.

A június 18-ai testületi ülést Karsay nem hívta össze, mivel azzal számolt, hogy akkor még a veszélyhelyzeti jogrend lesz érvényben – de ezt a számítását a kormány döntése keresztülhúzta. Mivel a veszélyhelyzet június 17-én éjfélkor véget ért, a polgármester 18-án már nem hozhatta volna meg a döntéseket saját hatáskörben. Így két opció között kellett döntenie: vagy eltolja egy héttel a testületi ülés dátumát és teret ad a képviselőknek a véleményük megfogalmazására, vagy előrébb hozza egy nappal a dátumot, ezzel megtartva magánál a jogot, hogy a veszélyhelyzet utolsó napján még saját maga hozhassa meg a döntéseket. Karsay Ferenc az utóbbi mellett döntött.

Az előrehozott testületi ülés napján, a polgármester saját döntése alapján a kerület több ingatlant is eladott, több tízmilliós sportcélú támogatást fogadott el, valamint kiírt egy 10 éves ingatlanhasznosítási pályázatot is. Emellett a Fidesz beadott egy előterjesztést, amely milliós jutalmat adna a három alpolgármesternek – köztük az MSZP-ből a Fideszhez átült Dankóné Hegedűs Jolánnak is.

A következő képviselő-testületi ülés három hónap múlva, szeptemberben lesz. Tehát a veszélyhelyzettel összesen hét hónap telik el a járvány előtti utolsó és a járvány utáni első ülés között Budafokon.

K. Z I.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum