2022. 05. 17. kedd

Paszkál
1 EUR 386 HUF
1 GBP 454 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A Momentum minden önkormányzati tisztségben lévő tagja nyilvánossá teszi vagyonbevallását

A Momentum minden önkormányzati tisztségben lévő tagja nyilvánossá teszi vagyonbevallását

Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum budapesti főpolgármester-helyettese mai sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a pártja összes polgármestere, polgármester-helyettese és önkormányzati képviselője nyilvánossá teszi a vagyonbevallását.

 Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum politikusa és budapesti főpolgármester-helyettese szerint különösen időszerű, hogy pártja valamennyi, az önkormányzatokban tisztséget betöltő tagja nyilvánossá, bárki által elérhetővé teszi a vagyonnyilatkozatát. Egyrészt a választási programjukban a tiszta és átlátható önkormányzatiság is szerepelt, amely enélkül nem lenne teljes, másrészt példa a többi ellenzéki párt felé, de még a kormánypárti politikusok részére is.

Kerpel-Fronius azt is kiemelte, hogy nagyon fontos, hogy személyükben feddhetetlen Momentumosok dolgozzanak az önkormányzatokban. Bár a nyilvános vagyonnyilatkozatok önmagukban nem elegendőek, de egy megkerülhetetlen és nagyon jelentős lépés a tiszta és átlátható önkormányzati működés felé. Továbbá azt is hangsúlyozta, hogy a vagyonnyilatkozat nyilvánossága nem csak önmagában fontos, hanem visszamenőlegesen is, hogy az egyes önkormányzati tisztségeket viselőknek, az évek során, hogyan alakult az anyagi helyzete, vissza lehessen követni az esetleges gyarapodás tisztességességét.

A Royal Magazin kérdésére, miszerint a Momentum legtöbb önkormányzatba megválasztott tisztségviselője még csak tavaly októbertől kapta meg a kinevezését, így milyen módon lehet a vagyoni gyarapodásra következtetni, Kerpel-Fronius úgy válaszolt, hogy ezt a jövőre vetítve értette, a mostani Momentumos bevallások nem fognak eltűnni a nyilvános felületekről és akár 5-10 év múlva is ott lesznek, összehasonlíthatókká válnak.

Kertész Z István/kép: Kerpel-Froniusz Gábor fb. oldala

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum