2022. 05. 17. kedd

Paszkál
1 EUR 386 HUF
1 GBP 454 HUF

A Momentum javaslatai a Koronavírussal szembeni védekezésre


A koronavírus elérte Európát: Olaszországban egyetlen hétvége alatt háromról több mint kétszázra ugrott a megerősített koronavírusos megbetegedések száma, majd Ausztriában és Horvátországban is megjelentek az első betegek. Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője elmondta:

Magyarországnak fel kell készülnie a koronavírus hirtelen megjelenésére. A Momentum az alábbi intézkedéseket javasolja, amiket egy felelős kormánynak minél előbb meg kellene lépnie:

  1. STOP SOROS helyett STOP KORONAVÍRUS: Indítson információs kampányt a kormány a propagandára szánt milliárdokból. A legújabb, csak uszításra alkalmas kommunikációs kampányokból csoportosítsák át a forrásokat egy információs kampányra, amivel tájékoztatható a lakosság a megelőző intézkedésekről.

  2. Fokozott ellenőrzés bevezetése a reptereken és a határokon. Fokozott ellenőrzés az országhatárokon, hogy már a határon megkezdhessék a betegek szűrését. Emellett a reptereken több hőkamera beszerzésére van szükség, és valamennyi beérkező utast vizsgálni kell.

  3. Gyors képzés a háziorvosoknak. Vegyenek részt a háziorvosok egyetemek által szervezett oktatásokon – hasonlóan ahhoz, ahogy a Szegedi Tudományegyetemen minden egészségügyben dolgozónak dokumentáltan részt kell vennie egy belső oktatáson, amit az infekciókontroll osztály tart.

  4. Megfelelő eszközök beszerzése, élelmiszer-tartalék felhalmozása. Magyarországon globális vírus jelenléte nélkül is kórházi fertőzésekben halnak meg emberek, egyértelmű, hogy a kórházaink nem állnak jelenleg készen egy ilyen agresszíven terjedő vírus megfelelő kezelésére. Megfelelő mennyiségű légzésvédőt és fertőtlenítőszert kell biztosítani az orvosok és ápolók számára, valamint élelmiszer-tartalékra is szükség van – 2016 óta tudjuk, hogy az államnak nincs élelmiszer-tartaléka, ami egy komolyabb járvány esetén hatalmas problémákat okozhat. Havasi Gábor, a Momentum egészségpolitikusa, a Főváros egészségügyi tanácsnoka szerint:

a Főváros célja, hogy példát mutasson a kormánynak, hogy lehet valódi lépéseket tenni a koronavírus elterjedése ellen. Ennek érdekében: a Főváros plakátkampányt indít a BKK felületein, és erre szólítjuk fel a kormányt is – propaganda helyett valódi tájékoztató kampányra költsék a kommunikációra szánt pénzt. Emellett felvettük a kapcsolatot más európai nagyvárosokkal, hogy egyeztessünk a koronavírussal kapcsolatos tervekről.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum