2022. 08. 8. hétfő

László
1 EUR 394 HUF
1 GBP 468 HUF

A Miskolci Kocsonya Napja

Tegnap 11:00- 18:00 óra között a miskolci Szinva teraszon, a Miskolci Lányoknál hagyományteremtő rendezvényre hívta Rózsa Edit, a város polgárait. Mint írta a programban városépítésről, várospolitikai közös gondolkodásról, véleményalkotásról, a városban uralkodó tűrhetetlen állapotokkal kapcsolatos álláspontok kinyilvánítására lesz lehetősége a rendezvény részvevőinek. Az illetékes hatóságokkal egyeztetett programon, több volt a rendőr, rendész, mint a résztvevő, de szerencsére semmilyen rendbontás nem történt.

„Beleragadt, mint kocsonyába a miskolci polgármester” címmel tartott Rózsa Edit és Pászkán Zsolt sajtótájékoztatót. Arra a kérdésre, hogy miért három évvel azután, hogy már nem az Eurocom Kft. hanem a miskolci Önkormányzat cége a Cinemis Kft. rendezi a Kocsonya fesztivált, Kocsonya Farsang néven, ezt a választ kaptuk: –  Három évvel ezelőtt kevésbé volt dokumentálhatóan bizonyítható, hogy beleragadt Miskolc polgármestere abba a bizonyos kocsonyába, mint most. Több per indult el 2014-től, amelyhez sok segítőtől, szimpatizánstól kaptam információt, dokumentumokat, s amelyeknek a felperese Én, Rózsa Edit mint magánszemély vagyok, mert sem azt nem tűröm el, hogy meglopjanak, sem azt, hogy bárkit, aki létrehoz valamit saját szellemi terméket azt valaki, csak mert megtetszik neki, ellopja, kisajátítsa. Azok a perek, amelyeket elindítottam: védjegybitorlás, védjegytörlés, tisztességtelen piaci magatartás ma már a Kúria előtt, másodfokon és Strassburgban vannak, s véleményem szerint 2019-ben befejeződnek. Ez már nem a kocsonyafesztiválról szól, túllép ezen, – mondta.

Pászkán Zsolt pedig azokról a bizonyítékokról beszélt, s dokumentumokat is mutatott, amelyek alapján költségvetési csalás, korrupció, hatalommal való visszaélés okán indítanak majd újabb pereket, mert eddig az ügyészség elutasította ezek vizsgálatát.

Arra a kérdésre, hogy mi a célja a „Miskolci Kocsonya Napja” rendezvénynek – amelyet Rózsa Edit védjegyoltalom alá helyeztetett, elmondta, hogy elindult a Hodobay program, / 1922-1935 között volt Miskolc polgármestere/ s ehhez kapcsolódik ez az új, közösségépítő rendezvény, ahol az emberek szabadon gondolatokat cserélhetnek, elmondhatják, hogy milyen városban szeretnének élni, hogy mit szeretnek szülővárosukban, s mit nem. A város jelenéről beszélhetnek, de ez a múltjára épül, s benne van a jövője is. Én pedig, szeretnék tenni azért a városért, amely befogadott, s ezeket a tapasztalásokat szívesen átadom majd annak az embernek, aki indul a polgármesteri székért, mert ahhoz, hogy a városnak legyen megtartó ereje, sokat kell majd tennie. Tehát a rendezvényt időről-időre meghirdetjük, ezen a kultikus helyen, a Szinva teraszon, ahol egykor a Kocsonyafesztivál ötlete is megszületett, – fejezte be a sajtótájékoztatót.

OBE

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az oktatási rendszer az összeomlás szélére került. Nem várhatunk tovább, nyílt levelet küldünk a döntéshozóknak, követelve, hogy rendezzék az oktatásb…
A PONTközPONT székhelye a Weidlich udvarban terveink szerint megszépül. Ebben kérünk segítséget! A felújítás az épület különleges jellege miatt nagyo…

További cikkek