2022. 07. 7. csütörtök

Apollónia
1 EUR 410 HUF
1 GBP 482 HUF

A miskolci fideszesek sosem bíztak a miskolciakban

Miközben a miskolci Fidesz-KDNP azt hangoztatja, hogy „nem kellene ennyi politikai tanácsnok a városházára, és nem kellene a 2010 előtti idők vezetőit újra alkalmazni a válság idején”, úgy látszik megfeledkeznek saját kilenc évnyi „áldásos” munkálkodásukról.

 

Arról a kilenc évről, amelynek idején csak fideszes politikusok és rokonaik, barátaik kaphattak munkát Miskolcon. Amikor csak belőlük lehetett cégvezető, mondvacsinált szakértő, iskolaigazgató, még akkor is, ha ehhez sem végzettségük, sem tapasztalatuk nem volt, vagy ha személyük ellen a miskolciak többször is „hangosan és érthetően” fejezték ki tiltakozásukat.

 

Az igazság az, hogy miközben most emiatt aggódnak, addig csak tavaly januártól októberig 49 embert, haverokat, pártkatonákat vettek fel a 370 fővel működő fideszes városházára, ahol 3 aljegyző és 3 fideszes politikai tanácsadó is dolgozott. Köztük egy budapesti. Hiszen tudjuk, hogy a miskolci Fidesz sosem bízott annyira az itt élőkben, hogy elismerje szaktudásukat, képességeiket, ehelyett inkább a határon túlról, vagy Budapestről hívta ide a haverokat, rokonokat és politikai elvbarátokat.

 

Amikor a miskolci Fidesz a költekezés miatt aggódik, akkor arról elfelejtkezik, hogy az előző, fideszes városvezetés 12 Polgármesteri Biztost foglalkoztatott, fejenként közel egymillió forintos fizetésért. Arról sem szólnak, hogy a biztosok munkája szinte fölösleges volt, hiszen megbízatásuk és ezen túli feladatkörük között több esetben is átfedés volt. Előfordultak olyan esetek, hogy a Polgármesteri Biztosok saját munkájukat felügyelték, ellenőrizték.

 

Az igazság az, hogy míg a fideszes városvezetés idején 3 politikai tanácsadó dolgozott a városházán, addig most nincs ilyen munkakör a polgármesteri hivatalban.

 

Az igazság az, hogy míg a fideszes városvezetés idején 3 aljegyző dolgozott jó pénzért a városházán, addig most egyetlen aljegyző is képes elvégezni ugyanazokat a feladatokat.

 

Az igazság az, hogy míg a fideszes városvezetés idején 370 fővel és 7 főosztállyal működött a polgármesteri hivatal, addig ma 356 fő és 5 főosztály is képes elvégezni ugyanazt a munkát.

 

És az igazság az, hogy az uram-bátyám viszonyok, a haverok és volt osztálytársak helyzetbe hozása és kitömése pénzzel éppen a fideszes városvezetés védjegye volt. Elég csak végig nézni a Miskolc Holding korábbi vezetőgárdáján, vagy megnézni a tavalyi választások után bő kézzel osztogatott, pofátlanul magas végkielégítéseken és lelépési pénzeken.

 

A miskolci fidesz most úgy tesz, mintha aggódna a város jövőjéért, milliárdos hiányt emleget, miközben az elmúlt hetekben és hónapokban épp a fideszes kormányzat vett el milliárdokat Miskolctól és a miskolci emberektől, miközben a miskolci fideszes politikusok vagy mélyen hallgattak, vagy lelkesen támogatták az elvonásokat.

 

Arra kérjük a miskolci Fidesz-KDNP-t, hogy ne legyen ennyire szelektív az emlékezetük, és fejezzék be a hazudozást, a város gyalázását, és ha már dolgozni nem akarnak saját választókerületeikért és városukért, akkor legalább ne akadályozzák azokat, aki valóban szívükön viselik Miskolc sorsát, jövőjét.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Újra telefonos csalók!
A Miskolci Rendőrkapitányság illetékességi területén ismét megjelent az a csalási forma, amikor telefonhívás alkalmával pénzintézetek alkalmazottjának…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum