2021. 10. 23. szombat

Gyöngyi
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

A miskolci Fidesz ezúttal 22,3 millióval tömte ki a pesti haverokat

A miskolci önkormányzat 22,3 milliós megbízással gazdagítja a fideszes kötődésű fővárosi Századvég Gazdaságkutató Zrt-t, miközben a helyi cégek esélyt sem kaptak az ajánlattételre. Ismét a pesti haverok fogják megmondani, mi a jó a miskolciaknak.
A közbeszerzési törvény lehetőséget biztosít arra, hogy a 25 millió forintot meg nem haladó szolgáltatás megrendelése esetén az ajánlatkérő nyílt eljárás mellőzésével, három neki tetsző pályázó bevonásával folytathasson le beszerzési eljárást. Ez történt a miskolci önkormányzat által az Integrált Területi Program „vezérprojektjeinek” meghatározására kiírt tanulmány elkészítése esetében is, amikor – nem meglepő módon – a három pályázó közül a fideszes favorit lett a befutó.

A Fidesz házi tanácsadó cége az elmúlt kormányzati ciklusban elnyert több milliárdos kormányzati megbízásoknak köszönhetően már eddig is aránytalan nyereségre tett szert, amelyhez a maguk szerény módján most a miskolci adófizetők is hozzájárulhatnak. Jellemző módon a meghívottak között egyetlen helyi vállalkozás sem szerepelt, a pályáztatás lebonyolítói kizárólag budapesti és Pest környéki cégeket találtak alkalmasnak városunk gazdaságfejlesztési irányvonalának meghatározására.

A Jobbik elvárja, hogy az önkormányzat hagyjon fel a nyilvánosság kizárásával kiírt pályázatok tömeges alkalmazásával, az üzleti lehetőségekről tájékoztassák a potenciális helyi jelentkezőket, és – meghívásos eljárás esetén – a város gazdasági folyamatait felügyelő bizottságok előzetesen kapjanak információt az ajánlattételre felkérni tervezett vállalkozások köréről.

Badány Lajos, a Jobbik önkormányzati képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum