2021. 09. 16. csütörtök

Edit
1 EUR 350 HUF
1 GBP 412 HUF

A magyar betegek adataival kísérletezget a Kormány

Ma indul hazánk legnagyobb egészségügyi célú emberkísérlete, ugyanis a Kormány egy alig működőképes elektronikus hálózatba csatlakoztatva kezd hazárdírozni, magyar betegek millióinak legszemélyesebb adataival.   Teszi ezt úgy, hogy nyilvánvalóan képtelen volt megteremteni a XXI. századi egészségügyet az elmúlt hét évben. Éppen ezért aggodalommal figyeli a szakma és a betegek is, ahogy november 1-től az összes beteg adatát egy biztonságosnak mondott elektronikus rendszerben kezeli tovább az állam.
Az információtechnológia vívmányai jó lehetőséget kínálnak az egészségügy fejlődésére is, de tartani lehet attól, hogy az erre a célra elköltött 8 milliárd forint ellenére, olyan problémáktól lesz hangos az EESZT mindennapos működése, mint a BKK jegyértékesítési botránya, vagy a nemzeti konzultációs portálon futó orosz kód esete. Ez mind annak a következménye, hogy a Kormány képtelen rendet tartani az egészségügyben. Különösen aggasztó, hogy a rendszer fejlesztésében feltűntek azok a szereplők, akik mindkét előző botrányban is érintettek voltak, így csak idő kérdése, hogy mikor kerülnek veszélybe a magyar betegek legféltettebb adatai. Túl a fentieken a súlyos milliárdokból felállított rendszer úgy lett létrehozva, hogy a jövő év májusától kötelező Európai Uniós adatvédelmi előírások teljesítésére alkalmatlan, ami jól mutatja, hogy mennyire tartja fontosnak a Kormány a betegek érzékeny adatait.
A Jobbik hisz abban, hogy az egészségügyet lehet állami fenntartásban is XXI. századi módon működtetni, de tudja azt is, hogy erre a XX. században ragadt pártszövetség, a Fidesz-KDNP képtelen. A Jobbik arra hívja fel a lakosság és a döntéshozók figyelmét, hogy ha bármi visszaélést tapasztalnak az új elektronikus egészségügyi rendszerben azonnal jelezzék azt a hatóságoknak, mert a betegek adatai soha sem kerülhetnek illetéktelen kezekbe, és ezt minden áron meg kell akadályozni.
Lukács László frakcióvezető-helyettes

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum