2022. 10. 7. péntek

Amália
1 EUR 423 HUF
1 GBP 483 HUF

A levélszavazás könnyítése terjedjen ki a külföldre vándorolt magyarokra!

A Jobbik bízik benne, hogy Semjén Zsolt mai Magyar Időknek adott interjúja alapján nemcsak az elszakított területeinken élőket, hanem a főként gazdasági okok miatt Nyugatra vándorlókat is érinteni fogja a levélben szavazás egyszerűsítése.
Mint ismert, az állandó magyarországi lakcímmel rendelkező állampolgárok jelenleg csak személyesen a külképviseleteken szavazhatnak, míg a környező országokban élő nemzettestvéreink postán is leadhatják voksukat. Ezen indokolatlan megkülönböztetés ellen a Jobbik évek óta minden rendelkezésére álló eszközzel küzd, a Fidesz azonban nem hajlandó feloldani azt, még a Magyar Állandó Értekezlet többszöri kérése ellenére sem.

A Jobbik álláspontja szerint a választásokhoz közeledve csak akkor szabad hozzányúlni a kapcsolódó jogszabályokhoz, ha azok egyaránt szolgálják a külhoni és a tartósan külföldön élő magyarok javát. Minden olyan indoklást, amely biztonsági kockázatokra vagy alkotmányos aggályokra hivatkozva a mostani méltánytalan helyzetet konzerválja, elfogadhatatlannak tartunk.

Szávay István országgyűlési képviselő, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinet elnöke és Farkas Gergely országgyűlési képviselő, a Jobbik Ifjúsági Tagozat elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek