2022. 06. 25. szombat

Vilmos
1 EUR 401 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A Kúria is írásba adta, hogy a kormány elnyomja a dolgozókat – A Demokratikus Koalíció kiáll a szakszervezetek mellett!

A Kúria is írásba adta, hogy a kormány elnyomja a dolgozókat – A Demokratikus Koalíció kiáll a szakszervezetek mellett!

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete és a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete a kormány folyamatos időhúzása miatt fordult korábban a bírósághoz, ugyanis álindokokkal, felülről gyakorlatilag ellehetetlenítették a sztrájkot. A Kúria a szakszervezeteknek adott igazat, álláspontjuk szerint a kormány nem akadályozhatná a sztrájkot.

A Demokratikus Koalíció kiáll a szakszervezetek mellett, és támogatja őket a kormány elleni harcban, ezért kezdeményezzük a sztrájktörvény módosítását és a folyamatos egyeztetést az érdekképviseletekkel. Orbánék kiskirályként uralkodnának, elnyomnák a munkaadókat és munkavállalókat, semmibe véve a szakszervezetek jogait. Mi, európai magyarok kiállunk a dolgozók mellett, mert nem Orbánék “nemzeti tőkésosztálya”, vagy alkalmatlan intézkedéseik fogják kivezetni az országot a gazdasági válságot, hanem azok az emberek, akik valóban az előrejutásért dolgoznak nap, mint nap.

Nemes Gábor

A DK szakszervezeti és foglalkoztatási szakpolitikusa

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

További cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum