2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A Kúria is írásba adta, hogy a kormány elnyomja a dolgozókat – A Demokratikus Koalíció kiáll a szakszervezetek mellett!

A Kúria is írásba adta, hogy a kormány elnyomja a dolgozókat – A Demokratikus Koalíció kiáll a szakszervezetek mellett!

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete és a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete a kormány folyamatos időhúzása miatt fordult korábban a bírósághoz, ugyanis álindokokkal, felülről gyakorlatilag ellehetetlenítették a sztrájkot. A Kúria a szakszervezeteknek adott igazat, álláspontjuk szerint a kormány nem akadályozhatná a sztrájkot.

A Demokratikus Koalíció kiáll a szakszervezetek mellett, és támogatja őket a kormány elleni harcban, ezért kezdeményezzük a sztrájktörvény módosítását és a folyamatos egyeztetést az érdekképviseletekkel. Orbánék kiskirályként uralkodnának, elnyomnák a munkaadókat és munkavállalókat, semmibe véve a szakszervezetek jogait. Mi, európai magyarok kiállunk a dolgozók mellett, mert nem Orbánék “nemzeti tőkésosztálya”, vagy alkalmatlan intézkedéseik fogják kivezetni az országot a gazdasági válságot, hanem azok az emberek, akik valóban az előrejutásért dolgoznak nap, mint nap.

Nemes Gábor

A DK szakszervezeti és foglalkoztatási szakpolitikusa

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…