2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

A központosítás csodafegyvere az egészségügyben is megbukott

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórházban a napokban tartották a 2 Mrd Ft-os onkológiai fejlesztés záró aktusát. Azon túl, hogy a daganatos betegségek feltárására és kezelésére több és korszerűbb műszer áll majd rendelkezésre, a Demokratikus Koalíció különösen azt üdvözli, hogy ez a fejlesztés regionális szemléletben valósult meg, Salgótarjántól Miskolcig öt kórházat érintve.

Az elmúlt évtizedben az egészségügy átalakításának egyik alapgondolata volt a regionális szemléletű egészségügyi ellátás, amit a FIDESZ politikusai vehemensen támadtak és támadnak. Sajnos ma sem a regionális szemléletet, hanem az államosítást tekintik a megoldásnak. De a kórházak központi igazgatásának (GYEMSZI) várható és elengedhetetlen átszervezése bizonyítja, hogy a központosítás csodafegyvere az egészségügyben is megbukott. Reméljük, előtérbe kerülnek végre a területi szintű együttműködések, aminek keretében a betegek végre elérhető közelségben, gyorsan, színvonalas ellátást kaphatnak. Vajon a csak hatalmi szempontokat követő politikusok tisztában vannak-e felelősségükkel? Alkalmatlanságukért ugyanis a megye betegei fizetnek, sajnos, éveket az életükből!

Demokratikus Koalíció listás jelöltjei

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…