2022. 08. 17. szerda

Jácint
1 EUR 404 HUF
1 GBP 480 HUF

A kormány csak pénzeli az offshore cégeket, a főváros vezetése ki is tünteti azokat

A Jobbik megdöbbentőnek tartja, hogy a Fidesz-kormány után a Fidesz által irányított Budapest vezetése is nyíltan kiáll az offshore szervezetek mellett. A Fővárosi Közgyűlés mai ülésén Szentes Tamás főpolgármester-helyettes javaslatot tett a „Budapest Márka” cím adományozására. A díjazottak között szerepel a Tisza cipőket gyártó Clash Kft., amely – ahogy az a sajtóban olvasható – az Astoria-Tisza Holding Zrt. közbeiktatásával a ciprusi Nicosiában jegyzett Elencor Holdings Limited résztulajdonában áll.

A társaság a díjra a vonatkozó jogszabályok szerint egyébként sem lenne jogosult. A Budapest Márkáról szóló rendelet szerint ugyanis a cím annak adományozható „akinek kimagasló színvonalú terméke a főváros területén készül”. A siófoki székhelyű Clash Kft. által készített Tisza cipők ugyanakkor – a gyártó honlapja szerint – Mikebudán és a Martfű melletti Cibakházán készülnek.

Amint az ismeretes, korábbi kitartó munkájával a Jobbik az offshore ügyekben korábban már leleplezte a kormányt és az NFÜ-t: éveken keresztül több tízmilliárdos támogatást nyújtottak a különböző egzotikus államokban jegyzett tulajdonossal bíró társaságoknak. A Jobbik nyomására végül az uniós pénzek elosztását elvették a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól, az NFÜ Közgépből ejtőernyőzött elnökének, Petykó Zoltánnak útilaput kötöttek a talpára, sőt mára már az egész NFÜ-t is megszüntették.

A főváros vezetése most még a kormányra is rálicitált, a jelenek szerint ugyanis Budapesten egyenesen kitüntetik az offshore szervezeteket.

Felszólítom tehát Tarlós István főpolgármestert, hogy a jövőben offshore szervezeteket se pénzzel, se elismeréssel ne támogasson, a szóban forgó cím adományozását pedig haladéktalanul vizsgálja felül.

Volner János, Jobbik budapestiekért felelős alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek