2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

A KLIK csődjéért is „Gyurcsány a hibás”

A KLIK-et átvilágító miniszteri biztos jelentése keresetlen szavakkal szólt szakszerűtlen gazdálkodásról, vezetői alkalmatlanságról, és arról, hogy az intézmény vezetője megpróbálta őt félrevezetni. A jelentés szövegét ugyan a Demokratikus Koalíció követelése ellenére még mindig nem hozták nyilvánosságra, 24 órai gondolkodás után azonban Hoffmann Rózsa államtitkársága megtalálta mindennek felelősét: a „Gyurcsány-korszak oktatáspolitikája” a hibás azért, hogy a kormány központosítási mániájában létrehozott egy fölösleges és ráadásul működésképtelen mammut-intézményt, vezetésével pedig megbízott valakit, aki egy kisvárosi önkormányzat tanügy-igazgatási feladatainak ellátására is alkalmatlan lenne.

Orbánnak az ország fölött összecsapó hullámok ellen egyetlen fegyvere van: mindent a Gyurcsány-kormányra fogni. Kormánypropagandisták a galamus.hu gyűjtése szerint három nap alatt tucatnyi ilyen közleményt adtak ki, valósággal versengve azon, ki tudja többször kimondani Gyurcsány nevét. A Demokratikus Koalíció örömmel nyugtázná az ingyenreklámot és mulatságosnak tartaná mindezt, ha nem volna tragikus.

Az ismert vicc szerint a távozó vezető három megszámozott borítékot ad át utódjának, mit tegyen, ha bajba kerül. A borítékok sorrendben a következő tanácsokat tartalmazzák: „Kenj mindent az elődödre!”, „Szervezd át!” és „Írj három borítékot!”.

Az Orbán kormány még mindig az elsőnél tart, holott már a harmadik van soron.

Niedermüller Péter
alelnök (DK)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…