2022. 05. 17. kedd

Paszkál
1 EUR 386 HUF
1 GBP 458 HUF

A kiliániak továbbra sem az új rendelőt, inkább a régi felújítását támogatják

Az elmúlt napok információi alapján világossá vált, az új városvezetés sem kívánja figyelembe venni a kiliániak véleményét, és az eredeti terv szerinti orvosi rendelőépítés mellett döntött. Mérhetetlenül csalódottak vagyunk, hogy az új városvezetés ígérete ellenére mégsem adott lehetőséget alternatív javaslataink érdemi tárgyalására és figyelembe vételére.

Holott a 2019 júniusában létrejött munkacsoportunk kezdeményezésére a helyi lakosok körében végzett reprezentatív felmérés megerősítette az elutasító véleményt. Az összefogás erejét demonstrálva virágosítottunk, fát ültettünk, alternatív javaslatokat dolgoztunk ki.

November 26-án az alpolgármester asszony ígéretet tett a javaslataink műszaki lehetőségeink áttekintésére. Párbeszédet, partnerséget, nyitottságot vártunk. Az eltelt időszakban azonban Munkacsoportunkkal semmilyen egyeztetés nem történt. Elmaradt bármiféle tájékoztatás; csak a döntésről született hír érkezett a napokban.

A Munkacsoport tagjaival mérlegelve a helyzetet arról döntöttünk, továbbra sem fogadjuk el az új rendelő építésének tervét, határozottan kiállunk a régi szolgáltatóház felújítása, bővítése és akadálymentesítése mellett. Kérjük az Önkormányzatot, hogy a Holding előző vezetésének és menedzsmentjének akarata helyett a helyi közösség akaratával egyező projektmódosítást hajtsa végre. Minden jogszerű civil eszközzel élni fogunk, hogy a lakosság véleményét figyelembe vegyék!

 

Ha egyetért velünk, csatlakozzon:

– 2020. március 14. (szombat) 16 óra, demonstráció, kupaktanács a beruházás tervezett helyszínén, az Otthon tér melletti parkolóban.

– 2020. március 16. (hétfő) 17,30 lakossági fórum a Könyves Kálmán általános iskola tornatermében.

 

A szervezők: Kilián-déli Közösség

Kapcsolat: kiliandelkozosseg@gmail.com

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum