2022. 10. 2. vasárnap

Petra
1 EUR 422 HUF
1 GBP 478 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A KATA tönkretétele lett a vége Parragh László javaslatának – A DK a fideszes iparkamara-elnök lemondását követeli – Kálmán Olga sajtótájékoztatója

A KATA tönkretétele lett a vége Parragh László javaslatának – A DK a fideszes iparkamara-elnök lemondását követeli – Kálmán Olga sajtótájékoztatója

„A kezdetektől fogva baljós volt, amikor Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara fideszes elnöke a KATA átalakításáról kezdett beszélni” – emlékeztetett Kálmán Olga a keddi sajtótájékoztatóján.

A DK frakciószóvivője hozzátetette, mára minden félelem beigazolódott, a brutális orbáni megszorítócsomag részeként a Fidesz gyakorlatilag tönkretette a katás adózást. Ez adóemelés, ez megszorítás, ami miatt másfél hónap múlva magyar vállalkozások százezrei fognak megszűnni. Ezek után az a minimum, hogy legalább a megszorítás értelmi szerzője ne maradjon a helyén.

A Demokratikus Koalíció ezért Parragh László lemondását követeli a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara éléről! A fideszes kamaraelnök most örülhet; a műtét sikerült, a KATA meghalt. Ez volt az utolsó csepp a pohárban azok után, hogy Parragh évek óta a megszorításokat és az adóemeléseket képviseli, elég csak a kötelező kamarai tagság bevezetésére gondolni. Kálmán Olga leszögezte, a DK szerint a KATA tönkretétele után Parragh Lászlónak nincs helye a kamara élén, kérjen inkább egy államtitkári pozíciót a Fidesztől, úgyis évek óta a hatalmat és nem a kereskedelmet vagy az ipart szolgálja.

Kálmán Olga sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük: (https://fb.watch/ed4LX-e1s4/)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek