2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

A Jobbiknak igaza lett: a Dél-kiliáni égető ontja a füstöt

A szocialisták titokban megépítették, a Fidesz titokban bővítené. Egyedül a Jobbik tiltakozott az ellen, hogy a Dél-kiliáni biomassza égető a lakótelep mellett, bölcsőde, óvoda szomszédságában épüljön meg. Amíg a Fidesz és az MSZP riogatással vádolta a pártot, a Jobbikhoz került felvétel szerint az aggodalom jogos volt.

 Jakab Péter és Vass Tamás József, a Jobbik kiliáni képviselőjelöltjei az erről tartott tájékoztatón elmondták, az elmúlt években pártjuk akárhányszor kritikát fogalmazott meg, amiért a Fidesz és az MSZP jóváhagyta az égető lakótelep, óvoda, bölcsőde melletti megépítését, mindig riogatással, sőt uszítással vádolták őket. Nemrég a magát energetikai szakértőnek kiadó Bartha György és Varga Andrea szocialista képviselőjelöltek egyenesen aljas hazugságnak nevezték, hogy a fűtőmű káros lenne. A Fidesz jelöltjei még ennyire sem voltak képesek: mind a mai napig mélyen hallgatnak, ha szóba kerül az égető általuk tervezett bővítése. A Jakab Péterhez eljutott videofelvétel ugyanakkor egyértelművé teszi, megalapozott volt a Jobbik aggodalma: „az égető ontja magából a füstöt, amely jól láthatóan ereszkedik le a szomszédban lévő óvodára és bölcsődére” – hívta fel a figyelmet a felvételen látottakra a politikus.

https://www.youtube.com/watch?v=0hqUPMcVuhc&feature=youtu.be

Jakab Péter hangsúlyozta, a Jobbik a Környezetvédelmi Felügyelőséghez fordult soron kívüli vizsgálatot kérve az ügyben, egyúttal magyarázatot várnak a résztulajdonos önkormányzattól is a látottakra. „Ami a fideszes és szocialista politikusokat illet, őket már nem kérjük semmire: a mi szemünkben, nemcsak mint képviselők, hanem mint emberek is megbuktak azok után, hogy bizonyos érdekek miatt képesek voltak feláldozni a kiliániak, különösen az óvodások és bölcsődések egészségét” – jelentette ki Jakab Péter.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek