2021. 10. 22. péntek

Előd
1 EUR 363 HUF
1 GBP 431 HUF

A Jobbik üdvözli az iráni atomprogrammal kapcsolatos megállapodást

A Jobbik üdvözli a hétfőn Bécsben a nyugati nagyhatalmak és Irán között létrejött, atomprogrammal kapcsolatos megállapodást, mely kulcsfontosságú lépés a Közel-Kelet békéjének és stabilitásának megteremtése irányába. Reméljük, hogy a megegyezés véget vet az évtizedek óta tartó Irán-ellenes nyugati kampánynak, különösen az elmúlt kilenc év elhibázott szankciós politikájának.
Az USA nyugati és térségbeli szövetségeseivel az 1979-es iszlám forradalom óta folyamatos nyomás alatt tartotta Teheránt, nem riadva vissza attól sem, hogy háborút provokáljanak ki Irán ellen, ahogy történt ez az iraki–iráni konfliktus idején is a nyolcvanas években. A jelenlegi megállapodás egy esélyt adhat arra, hogy ennek a kártékony folyamatnak vége szakadjon.

Az elmúlt években Irán példátlan türelmet és belátást tanúsítva tárgyalóasztalhoz ült és betekintést engedett nukleáris létesítményeibe, nem úgy, mint Izrael vagy Szaúd-Arábia, akik most a leghevesebben ellenzik a megegyezést. Miközben a háttérben a támogatásukkal létrejött Iszlám Állam sosem látott barbarizmussal pusztítja a Közel-Keletet, ők a térség egyik legbékésebb állama ellen folytatják harcos politikájukat.

A Jobbik bízik benne, hogy a megállapodás egyben zöld utat ad egy ISIS ellen létrejövő koalíciónak, és ezzel elvezeti a nyugati hatalmakat oda, hogy kitalált fenyegetések és koholt vádak helyett valódi, súlyos veszélyt jelentő szervezetek ellen összpontosítsák erejüket.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető-helyettese, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A Vasgyári Rendőrőrs területén szolgálatot teljesítő egyik körzeti megbízott fogta el azt a huszonnyolc rendbeli betöréssel gyanúsítható férfit, akit …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum