2022. 08. 19. péntek

Huba
1 EUR 407 HUF
1 GBP 480 HUF

A Jobbik szerint kevés az orbáni meghátrálás, ingyenes alapinternet kell

A Jobbik saját sikerének is tartja, hogy a kormány 2010 után most ismét kihátrált az internetadó mögül, de mivel Orbán Viktor véleménye nem változott, a nemzeti ellenzék célja a miniszterelnököt bevonni az internetezők körébe, hogy megismerje ezt a világot.
A nemzeti konzultációnak álcázott propaganda és Kubatov-listás adatgyűjtés helyett csak népszavazást tart elfogadhatónak a Jobbik, a Fidesz azonban Alaptörvényben tiltotta meg azt ebben a kérdésben is. Ezért szükséges lehet annak módosítása is, ha valóban nem kommunista, hanem demokratikus döntést szeretne Orbán Viktor.

A Jobbik szerint inkább az ingyenesen elérhető, alapszintű internet bevezetését kell tervbe vennie a kormánynak, hogy olyanok is tudjanak élni a távmunka vagy épp a távügyintézés lehetőségével, akiknek erre eddig nem volt módjuk a Magyarországon nemzetközi összehasonlításban is kiugróan drága internethasználati díjak miatt. A reklámadót előterjesztő L. Simon László államtitkár is elismerte zárszavában, hogy nagyon komoly versenyhátrányba kerül hazánk, ha nem csökkennek az internet-hozzáférések díjai, ezért is nyújtott be most az adótörvények módosításához a Jobbik ismét egy olyan javaslatot, hogy a reklámadó bevételéből az alapszintű internet ingyenes elérését biztosítsák.

Novák Előd, a Jobbik alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek