2022. 06. 27. hétfő

László
1 EUR 401 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A Jobbik kérésére felállva emlékezett meg az országgyűlés Bogdán Lászlóról, Cserdi polgármesteréről
53401-53600/53559.jpg

A Jobbik kérésére felállva emlékezett meg az országgyűlés Bogdán Lászlóról, Cserdi polgármesteréről

53401-53600/53559.jpgAnder Balázs, jobbikos képviselő megrendítő erejű, spontán emlékbeszédet tartott a parlament mai ülésén a tragikus hirtelenséggel elhunyt Bogdán Lászlóról. Ander Balázs a cigány-magyar együttélés egyik legnagyobb közéleti harcosáról elmondta, hogy:

“A tragikus, hirtelen bekövetkező halála megdöbbentett mindenkit. Föladta nekünk is a leckét, mert igenis rádöbbentett minket, hogy segítő kezet kell nyújtani azoknak a cigány embereknek, akik cigánynak születve, de felelősen vállalt gyermekeik jövőjét a tanulásban és a munkában látják. És nem üthetjük el ezt a segítségért hozzánk forduló kezet! És föladta a leckét a cigányságnak is, mert volt bátorsága cigány emberként kimondani, hogy a mindenkire nézve kötelező együttélési normákat be kell tartani. Támadták ezért őt minden oldalról. Példát mutatott, és ezt a kicsiny baranyai települést, Cserdit visszahozta a pokol tornácáról. Erről az emberről szeretnék itt most még néhány mondatot szólni, hiszen a halála, mint mondottam, hirtelen jött és megdöbbentett mindenkit. Nem lesz rá alkalom, hogy itt, e ház falai között erről meg tudjunk emlékezni és fejet tudjunk hajtani, ki tudjuk fejezni azt a tiszteletet, ami az ő általa az asztalra, a közös asztalra lerakott munka formájában valósult meg.”

A rendhagyó parlamenti nekrológban a jobbikos képviselő azzal folytatta:

“Bogdán László élete, munkássága pontosan arra példa, hogy lehet változni, és hogyha ez a változás jó irányban következik be, akkor nekünk kutyakötelességünk ezt a változást támogatni, segíteni. A Jobbik frakciójának nevében őszinte gyászunkat fejezzük ki polgármester úr családtagjai felé, és itt egy rövid főhajtás keretében kívánunk megemlékezni arról, amit ő tett, amit ő szeretett volna elérni annak érdekében, hogy az általa emlegetett „cigány plutónium” az ne robbanjon. Köszönöm a figyelmüket és köszönöm elnök úr türelmét!”

A magyar országgyűlés pedig egy emberként állt fel és hajtott fejet néma csendben Bogdán László emléke előtt.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum