2021. 09. 24. péntek

Gellért, Mercédesz
1 EUR 356 HUF
1 GBP 417 HUF

A Jobbik ellenzi a génmódosított termények fideszes liberalizációját

A Jobbik elítél minden olyan kísérletet, amely a GMO-tilalom enyhítésére irányul. Az Orbán-kormány a génmódosított terményeket előállító és forgalmazó vállalatok lobbiérdekét szolgálja. Ezt bizonyítja, hogy a Földművelésügyi Minisztérium úgy lazítana Magyarország GMO-mentességén, hogy amíg ma legfeljebb 0,1 százalékban tartalmazhatnak GMO-t a növényi eredetű takarmányok és élelmiszerek, addig ezt az értéket 0,9 százalékra emelnék.
A szabályozás liberalizációja a külföldi multinacionális vállalatok érdeke, ami súlyos veszélyeket rejt a magyar fogyasztók és termelők számára is.

A Jobbik követeli, hogy a kormány ne csak szavakban védje meg hazánkat a genetikailag módosított növények termesztésétől. Magyarország kiváló adottságai mellett teljesen értelmetlen GMO-s mezőgazdaságban gondolkodni.

A Jobbik kormányra kerülve meg fogja védeni hazánkat a génmódosított terményektől, és a támogatások átcsoportosításával el fogja érni, hogy a magyar élelmiszer kiváló minőségéről legyen híres. Csak a családi gazdaságokra alapuló mezőgazdaság az az út, ami visszaadhatja a magyar vidék erejét.

Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum