2021. 10. 23. szombat

Gyöngyi
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

A Jobbik az állatvédelem élére állt

Egyed Zsolt jobbikos országgyűlési képviselő kezdeményezésére immár másodszor került sor az Állatvédelmi Kerekasztal ülésére. A Jobbik szerint Magyarország jelentős lemaradásban van az állatvédelem terén, amin pártpolitikán felül álló konstruktív párbeszéddel lehet változtatni, hangzott el a legerősebb ellenzéki párt mezőkövesdi sajtótájékoztatóján.
Lukács Attila, a Jobbik választókerületi elnöke szintén részt vett az ülésen. Mint mondta, az állatvédők a bürokráciát, a hatóságok aktatologatását, és az elégtelen büntetéseket tartották az egyik legnagyobb problémának, ezért a következő alkalomra meg fogják hívni a bíróság, az ügyészség, az ORFK és a NÉBIH képviselőit is.

A politikus szerint Borsodban is egyre több a felelőtlen állattartó, ezt jelzi a kóbor kutyák számának növekedése is. Megoldást az állatvédők és a hatóságok szorosabb együttműködése eredményezne, valamint az ivartalanítás, melynek finanszírozását az államnak és önkormányzatoknak kell felvállalni. Az állatvédők szerint az ebrendészeti telepek sok esetben szabálytalanul, teljesítményükhöz képest irreálisan sok pénzből működnek. Viszont fontos kiemelni azt is – tette hozzá Lukács –, hogy az edelényi telep dicséretet kapott az állatvédők részéről.

A legégetőbb problémának az állatkínzás erélytelen büntetését nevezte a Jobbik politikusa. „A sűrűsödő brutális esetek is jelzik – gondoljunk csak a deteki mészárosra vagy jászsági gólyagyilkosra -, hogy komolyabb, elrettentő erejű szankciókra van szükség, éppen ezért kezdeményezett a Jobbik törvénymódosítást, amit azonban a kormánytöbbség nem szavazott meg” – közölte Lukács Attila.

Végezetül megjegyezte: a kapcsolat az állatvédők és a Jobbik helyi tagjai között folyamatosan épül, ennek részeként Mezőkövesden a Jobbik önkormányzati képviselői a közelmúltban látogatást tettek az ebrendészeti telepen is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum