2021. 10. 17. vasárnap

Hedvig
1 EUR 360 HUF
1 GBP 426 HUF

A Jobbik aláírásgyűjtést indít az ingyenes gettófelszámolásért

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere levette a napirendről a Jobbik ingyenes gettófelszámolásról szóló javaslatát a város csütörtöki közgyűlésén, egyértelművé téve: esze ágában sincs felszámolni a város cigánytelepeit, helyette továbbra is kétmilliókkal jutalmazza a renitenseket – hangzott el a Jobbik rendkívüli sajtótájékoztatóján. Jakab Péter bejelentette, ahogy a Világsátor esetében, úgy most is lakossághoz fordulnak: aláírásgyűjtést indítanak az ingyenes gettófelszámolásért.
A Jobbik önkormányzati képviselője elmondta, képviselői módosító indítványt nyújtott be azért, hogy a soron következő közgyűlés tárgyalja meg az ingyenes gettófelszámolás lehetőségét. A politikus szerint erre azért lett volna szükség, mert bár a Fidesz hetek óta a telepek felszámolásával kampányol, erről nem született közgyűlési döntés, másrészt a Jobbik fontosnak tartja, hogy a képviselők olyan gettófelszámolást szavazzanak meg, ami az adófizetőknek nem kerül pénzébe. Szerettük volna, hogy Miskolc döntsön arról, átveszi az Érpataki Modell módszereit, s így a hatályos jogszabályok következetes alkalmazásával ingyenesen – kétmillió forintok nélkül – számolja fel a város cigánytelepeit, jelentette ki Jakab Péter.

A politikus úgy véli, azzal, hogy Kriza Ákos levette a napirendről a Jobbik indítványát egyértelművé vált: a Fidesz célja nem a gettófelszámolás, hanem az, hogy a választások előtt „kitömjék a törzsszavazóik zsebét” kétmillió forinttal. Ennyit szavazott meg ugyanis a Fidesz még májusban azoknak a bérlőknek, akik hajlandóak elhagyni az általuk lezüllesztett önkormányzati lakásokat. Tették ezt úgy, hogy a polgármesteri hivatal előterjesztői képviselője is elismerte: senki sem akadályozhatja meg a „kétmilliósokat” abban, hogy a későbbiekben továbbra is Miskolcon vegyenek, vagy béreljenek ingatlant – hívta fel a figyelmet Jakab Péter.

A képviselő jelezte: a Jobbik a Világsátor elleni aláírásgyűjtés sikere után ismét a miskolciak segítségét kéri, hogy rákényszerítsék a Fideszt az ingyenes gettófelszámolás elfogadására és megvalósítására. Mint mondta, nem a miskolciak pénzét kell eltávolítani a városból, hanem a renitenseket, ezt pedig a Jobbik és a lakosság csak közösen érheti el.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum