2022. 08. 16. kedd

Ábrahám
1 EUR 399 HUF
1 GBP 472 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A Jobbik a jogosítványok megszerzése körüli korrupció mielőbbi felszámolását követeli

A Jobbik a jogosítványok megszerzése körüli korrupció mielőbbi felszámolását követeli

A Jobbik felháborítónak tartja, hogy egyre gyakrabban fordulnak elő olyan esetek a gépjárművezetői vizsgán, amikor a vizsgázókat csak abban az esetben hajlandóak átengedni, amennyiben egy bizonyos összeget hajlandóak kifizetni az oktatónak vagy a vizsgabiztosnak. A probléma súlyosságát még a parlamenti felszólalásra válaszoló Fónagy János államtitkár is elismerte, ennek ellenére érdemi lépések nem történtek az elmúlt években a jelenség felszámolása érdekében.

Sajnos a kialakult helyzet miatt fennáll annak a veszélye is, hogy ezek a tapasztalatok sokakat elriasztanak a jogosítvány megszerzésétől, vagy épp jóval több próbálkozás után sikerül csak megszerezni a jogosítványt. Ez persze komoly pluszterheket jelent a vizsgázóknak az egyébként sem olcsó eljárás mellett. Természetesen nem lehet általánosítani, mert ez a bűncselekmény csak a területen dolgozók egy részét érinti, de ez a korrupt réteg a tisztességes többség hírnevét is rontja, ezért nem csak a vizsgázók, hanem az ő érdekük is ennek a bűncselekménynek a visszaszorítása.

A problémával a sajátosságából adódóan leginkább a fiatal korosztály találkozik, amely sajnálatos módon ma az a generáció, melynek problémái nincsenek megfelelő módon kezelve, ennek következménye többek között az elvándorlásban is megnyilvánul. Nem csak a fiatalkorú munkanélküliség, az oktatási káosz, de sok más mellett a jogosítvány körüli korrupció is őket sújtja. A Jobbik a fiatalokért mindig is kiálló pártként arra szólítja fel a kormányt, hogy foglalkozzon erélyesebben ennek a generációnak problémáival, többek között ezzel is, és tegye meg a szükséges lépéseket, a fokozott ellenőrzéseket, hogy a magyar fiatalok a nagybetűs élet küszöbéhez érve ne a korrupcióval találkozzanak.

Farkas Gergely országgyűlési képviselő, a Jobbik Ifjúsági Tagozat elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Irány a suli!
10 + 1 tipp iskolakezdéshez, iskolatáska választáshoz Szeptember, becsöngetés. Fontos dátum gyerekek és szülők életében. Sokan nem várják, mások vi…

További cikkek