2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

A Holding vezetése ne csúsztasson, a dolgával törődjön!

A Miskolc Holding igazgatósága csütörtöki közleményében azt állította, hogy március 22-én „nem volt végrehajtás a Miskolc Holding Zrt. ellen”. Ezzel szemben az igazság az, hogy már március 23-án a sajtó rendelkezésére bocsátottam (s közleményem mellékleteként a személyes adatok kitakarásával ezt most ismét megteszem) a birtokomba került végrehajtási lapot. Ezen egyértelműen szerepel, hogy a Holding elleni végrehajtási kérelem február 27-én érkezett be a Miskolci Városi Bíróság Végrehajtói Kezelő Irodájába.  A végrehajtást március 13-án rendelték el, azaz március 22-e előtt. Mindez azt is jelenti, hogy a Holding igazgatósága csütörtöki közleményében – dr. Kriza Ákos polgármesterhez hasonlóan – megsértette a jó hírnevemet, amikor azt a látszatot keltette, hogy nem mondtam igazat.
Jogi elégtételt tőlük mégsem kérek, elég, ha a polgármester bocsánatot kér majd tőlem. Erre, remélem, a rendelkezésre álló dokumentumok alapján a bíróság kötelezni fogja. Részemről ezennel a történetet lezártnak tekintem, azzal a megjegyzéssel, hogy álszent és gyomorforgató az a módszer, ahogyan a Miskolc Holding vezetése kezelte ezt az ügyet (is).

Felszólítom viszont a Holding vezetőit arra, hogy csúsztatásokkal teli közlemények gyártása helyett inkább a dolgukkal törődjenek, s próbálják kifizetni az elmúlt hónapok alatt több milliárd forintnyira duzzadt számlatartozásukat! Ennek a pénzükre régóta váró, s emiatt ma már a csőd szélén táncoló miskolci vállalkozók örülnének a legjobban. Jól járna ugyanakkor Miskolc is, hiszen ha a Holding végre jogkövető magatartást tanúsítana, s jutalmak osztogatása helyett a tisztességes munkát végző cégeknek, embereknek fizetné ki jogos jussát, akkor kínos végrehajtási eljárások tucatjait lehetne megelőzni, nem sérülne a város hírneve.

Földesi Norbert, az MSZP miskolci önkormányzati frakcióvezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek