2021. 10. 27. szerda

Szabina
1 EUR 365 HUF
1 GBP 434 HUF

A FIDESZ szerint szociális demagógia a kilakoltatás elleni fellépés

A Fidesz „szociális demagógiával” vádolta meg a Magyar Szociális Fórumot (MSZF), mert fellépett a terézvárosi rokkant kilakoltatása ellen, és védi a 71 éves súlyos beteg egyedülálló férfi emberi jogait, beleértve lakhatáshoz való jogát – tudatta az MSZF csütörtökön.
A vádat az a közlemény tartalmazza, amelyet a Hassay Zsófia vezette VI. kerületi fideszes polgármesteri hivatal adott ki a rokkant Hüvelyes László kilakoltatásának igazolására. Hassay egy személyben a Fidesz budapesti választmányának alelnöke is.

A Magyar Szociális Fórum felhívta a közvélemény figyelmét arra, hogy hasonló vád érte, amikor tiltakozott a mindkét lábára amputált Nagy Lajosné (Emma néni) kilakoltatása ellen, védelmébe vette a 11 gyermekes Faragó Emőke családját, kiállt Bagó Éva nyolcgyermekes családja mellett, majd mozgósított a terhessége nyolcadik hónapjában lévő kismama érdekében is.  Mindnyájukat fideszes polgármesterek, országgyűlési képviselők és végrehajtóik akarták kilakoltatni, esetenként – sajnos – sikerrel – írják.

De olyanok is akadtak köztük, akikben felülkerekedett az emberség, és a kilakoltatás helyett korrekt, az emberrel törődő megoldást kerestek. Őket azért becsüljük, mert tisztességüket nem váltották aprópénzre, hanem megértették, hogy fokozott emberséget parancsol a kor, melyben élünk, hiszen a rászoruló emberrel szemben a pénz az úr – írja az MSZF.

A társadalmi mozgalom emlékeztet Orbán Viktor 2015. február 27-i évértékelő beszédére. A miniszterelnök azt mondta, véget ért egy szakasz, melyben erővel politizáltak, és kezdődik egy új, az emberekre való odafigyelés időszaka.

Az MSZF azzal a kérdéssel fordult a FIDESZ-hez, mikortól remélhető az új korszak beköszönte, Hassay Zsófiától pedig azt kérdezte, kilakoltatási tervével miért szegül szembe Orbán Viktor akaratával.

„Szóval ki a szociálisan demagóg?” – tette fel a kérdést az MSZF.+++

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum