2021. 10. 26. kedd

Dömötör
1 EUR 365 HUF
1 GBP 434 HUF

A Fidesz leszavazta a zaklató és környezetkárosító reklámterjesztés korlátozását

Főként a multinacionális cégek kéretlen és környezetkárosító reklámterjesztésének visszaszorítását célozta a Jobbiknak az a Madarak és Fák Napja alkalmából benyújtott törvényjavaslata, mellyel a lakók által egy postaládára kihelyezett felirattal megtilthatóvá tette volna, hogy reklámmal tömjék tele a levélszekrényüket. A Fidesz most leszavazta az indítványt Orbán Viktor Illés Zoltánnak mondott szavai mentén: „A környezetvédelem baloldali issue, a gazdag országok ügye, akadályozza a gazdasági fejlődést, ilyenre mi nem költhetünk.”

A baloldal sem támogatta azt a környezetvédőnek is minősülő javaslatot, mely pénzbe sem került volna, sőt a szabályt megszegő reklámterjesztőktől állami bevételhez is lehetett volna jutni. Itt az idő, hogy szakítsunk azzal a nyugati hazugsággal, hogy a környezetvédelem balliberális privilégium. Orbán Viktorral ellentétben mi, jobbikosok hisszük, hogy a zöldgondolat és markáns nemzeti politika feltétele egymásnak. Valóban létharmonikus, hiteles környezetvédő programmal csak az állhat elő, aki szereti, becsüli és tiszteli azt a földet, ahol él, annak múltját, kultúráját és társadalmát, vagyis aki nemzeti gondolkodású, nacionalista. A Jobbik majdnem annyira környezetvédő, zöld, mint amennyire nemzeti, radikális, ezért is nyújtottuk be a zaklató és környezetkárosító reklámterjesztés visszaszorítását célzó törvényjavaslatot.

A kéretlen és ezért jelentős részben olvasatlanul a kukába dobott kiadványok tetemes mennyiségű papírt igényelnek, amelyek előállítása, később pedig hulladékkezelése jelentős környezetterheléssel jár. A reklámkiadványokkal teletömött postaládában nem marad hely a fontos, címzett küldeményeknek, és az is előfordul, hogy azokat véletlenül, a szórólapokkal együtt kidobják. A kéretlenül házhoz szállított „szemét” ráadásul felhívhatja a betörők figyelmét arra, hol nincsenek otthon huzamosabb ideig. Ráadásul a reklámhulladék elszállításának költsége is az ingatlantulajdonosokat terheli. A Jobbik mindezek alapján érthetetlennek tartja, hogy egyetlen másik párt sem támogatta a javaslatot.

Novák Előd országgyűlési képviselő, a Jobbik alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Komolyan veszi azt a régi mondást Bódi Sylvi, hogy „minden nap egy alma az orvost távol tartja”. A modell, aki aranykalászos gazda minősítéssel is ren…
A Filharmónia Magyarország miskolci bérletének új évadát a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertje nyitja meg 2021. október 26-án a Miskolcon a Művészete…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum