2021. 11. 30. kedd

András, Andor
1 EUR 369 HUF
1 GBP 436 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A Fidesz leszavazta a DK javaslatát – a gyerekkel otthon maradó szülő nem kap pénzügyi támogatást

A Fidesz leszavazta a DK javaslatát – a gyerekkel otthon maradó szülő nem kap pénzügyi támogatást

A DK törvényjavaslatot nyújtott be, mert a kormány magára hagyta a koronavírus-járványban a munkavállalókat, dolgozó embereket, a szülőket. A kormány nem készült fel a tanévkezdésre, egyre több iskolában kell akár egész évfolyamoknak karanténba menniük.

A szülők, akiknek vigyázni kell ilyen esetben a gyerekre, jelenleg csak a táppénzt vehetik igénybe, ez viszont kevesebb, mint a fizetésük és az időtartama is limitált. Ezért azt a szülőt, aki járványügyi intézkedés miatt otthon kell, hogy maradjon, távolléti díj, azaz teljes fizetés illetné meg. Emellett a DK javasolta, hogy az ilyen módon otthon lévő szülőket felmondási védelem illesse meg, és ne lehessen kirúgni őket.

A Fidesz és a KDNP ma a Parlament Vállalkozásfejlesztési Bizottságában a javaslat napirendre vétele ellen szavazott. Az sem zavarta őket a szégyenteljes döntésben, hogy Müller Cecília elmondása szerint már 130 osztályban és 3 teljes iskolában szűnt meg az iskolai tanítás. A fertőzés terjedésével a kormány szülők, családok ezreit hozza lehetetlen helyzetbe.

Ennyit érnek a magát családbarátnak hazudó kormány ócska szlogenjei.

Arató Gergely

frakcióvezető-helyettes, DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum