2022. 08. 13. szombat

Ipoly
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF

A Fidesz-kormány tehetetlen, ismét történelmi csúcson az államadósság

A Jobbik sajnálattal állapítja meg, hogy a Fidesz 2010-ben meghirdetett harca az államadósság ellen végleg elbukott. Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. legfrissebb adatai szerint a magyar államadósság soha nem látott magasságokba emelkedett, április közepére elérte a GDP 83,3 százalékát. A kormány kudarcát jól mutatja, ha összehasonlítjuk a jelenlegi adatot a 2010. első negyedévi rátával, ami 82 százalék volt. Látni lehet, hogy a kormány képtelen volt csökkenteni az államadóságot, sőt még növelte is azt.
Külön ki kell emelni, hogy ez a szégyenteljes mutató úgy jött ki, hogy a kormány 3 000 milliárd forint magánnyugdíj-pénztári vagyont fordított törlesztésre, ezzel felélve a magyar emberek megtakarításait. Kommunikációs szinten a Fidesz igyekszik elhatárolódni a korábbi hitelfelvevő baloldali kormányoktól, azonban a valóságban több milliárd dollár értékben kötvényt bocsátott ki, hogy finanszírozza hibás gazdaságpolitikáját. Ezzel a rossz lépéssel az Orbán-kormány még inkább eladósította hazánkat. 2013 decemberéhez képest több mint 2 600 milliárd forinttal, 24 654 milliárdos történelmi csúcsra emelkedett az államadósságunk. Jelenleg az ország egy adósságspirálba került, és erre a problémára a kormány képtelen érdemi megoldást találni.

A Jobbik már évek óta szorgalmazza az államadósság újratárgyalását, szerkezeti átalakítását. Meglátásunk szerint ez az egyetlen reális megoldás a gazdaságunkat megbénító probléma felszámolására. Az újratárgyalás következtében felszabaduló költségvetési forrásokat a magyar termelő szektor talpra állítására és a hazai kis- és középvállalkozói szektor megerősítésére lehetne fordítani, így biztosítva a megfelelő gazdasági növekedést, a magyar gazdaság stabilitását.

Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek