2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A Fidesz és az MSZP közös bizonyítványa: Milliós tartozások a fészekrakók után

A Fidesz és az MSZP közös bizonyítványa, hogy a fészekrakók immár kilenc éve élősködhetnek a miskolciakon, százmilliókkal károsítva meg a városlakókat és az önkormányzatot, mondta pénteki sajtótájékoztatóján Jakab Péter.

A Jobbik önkormányzati képviselője kiemelte: a fészekrakók amellett, hogy nem tartják be az együttélési normákat, szinte semmilyen közszolgáltatásért nem fizetnek, így minden egyes nap, amit Miskolcon töltenek, súlyos adóforintokkal károsítja meg a lakosságot. A politikus úgy véli, ezért elsősorban azokat terheli a felelősség, akik városvezetőként az elmúlt kilenc évben hagyták kialakulni és súlyosbodni a fészekrakó problémát. Szerinte a mostani helyzet a Jobbik által javasolt hatékony hatósági munkával még a jelenlegi jogi környezetben is megelőzhető lett volna. „Ha a Fidesz nagyon akarná, a meghosszabbított kilakoltatási moratórium ellenére is távozásra késztethetné a renitenseket anélkül, hogy a parlament jóváhagyására kéne várni. Az ehhez szükséges jogi eszközök az önkormányzat rendelkezésére állnak már évek óta” – tette hozzá.

A jobbikos képviselő a sajtótájékoztatón bemutatott egy számlát is, mely szerint az egyik avasi fészekrakó csak a Miskolci Hőszolgáltató felé  több mint 3 millió forint tartozást halmozott fel 2008 óta, a lakás tulajdoni lapja szerint ugyanakkor ennél is több, mintegy 15 millió forint feletti adósság van az ingatlanon. „Egy átlag miskolci ezt nem tehetné meg következmények nélkül, jelen esetben azonban egyik önkormányzati cégnek sem jutott eszébe végrehajtást kezdeményezni a nem fizetővel szemben”- jelentette ki a politikus hozzátéve, ez az ingatlan csak egy, a több mint kétszáz fészekrakós lakásból.

Jakab Péter nyomatékosította: a miskolciak választ várnak arra, mit tett négy év alatt Kriza Ákos polgármester, valamint jelen estben a Miskolci Hőszolgáltató azért, hogy ne halmozhassanak fel a fészekrakók ilyen szintű adósságállományt az önkormányzattal, az adófizetőkkel szemben, és hogyan kívánják behajtani a milliós tartozásokat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek