2022. 12. 9. péntek

Natália
1 EUR 418 HUF
1 GBP 484 HUF

A FIDESZ az elvonásokban jeleskedik

Mentőcsomag. Furán hangzik ez a szó a fideszes képviselők szájából. Azt állítják, az októberi testületi ülésre benyújtott javaslatuk mentőcsomag lett volna a miskolciaknak. Azoknak a miskolciaknak, akiket ők  – és a velük egyszínű kormány – lökött a vízbe. A kormány eddig több mint hétmilliárd forintot vont el a várostól, és a járványhelyzetre hivatkozva most éppen a tömegközlekedést próbálja tönkre tenni. Talán ez már több is, mint próbálkozás, hiszen, ha elvonják az MVK Zrt.-től a jövő évi állami támogatást, ami közel 500 millió forint, akkor azzal tönkre is teszik az egyébként is nehéz helyzetben lévő városi közlekedési vállalatot.

 

Mit jelent ez az elvonás pontosan? Az MVK Zrt. éves támogatása úgy áll össze, hogy nagyobb részben a miskolci önkormányzat, kisebb részben az állam finanszírozza azt. Ha ebből az egyik láb kiesik, akkor csak a pénz közel háromnegyede marad meg, azaz háromnegyed évre elegendő üzemeltetési díj. Mert a fideszes kormány úgy gondolja, hogy a tömegközlekedés finanszírozása nem kötelező feladata a városoknak. Őket nem érdekli, járnak-e a miskolci buszok. Ennek megmagyarázását pedig a városi vezetőkre bízza. Korrekt? Nem.

 

Majd megérkeznek a miskolci fideszes képviselők, és ők sem korrektek. Mondjuk nem is vártuk tőlük. Pénzt ígérnek a miskolciaknak, semmi sem drága alapon. Azt persze nem mondják, honnan adjunk, az általuk ránk hagyott üres kassza melyik szegletéből. Azt sem mondják, mit tettek politikustársaiknál, a szintén fideszes kormánynál azért, hogy például a tömegközlekedés finanszírozása megmaradjon. Hogyan lobbiztak, lobbiztak-e azért, hogy újabb 500 millió forintot ne vegyenek el a miskolci tömegközlekedéstől és a miskolci emberektől, akik joggal szeretnék használni azt.

Feltehetően nem. Ők éppen álintézkedésekkel, hangos, hangulatkeltő politizálással voltak elfoglalva. Ahogy teszik ezt mindig is. A várospolitika nem jelent számukra semmit, pártérdek szerint működnek.

 

Mentőcsomag? Ugyan már, fideszes képviselőtársaim. Ha csak ennyit tudnak, fedezet nélkül, más kontójára ígérgetni, miközben párttársaik folyamatosan dézsmálják és sarcolják a közös kasszát, akkor jobb, ha meg sem próbálnak segíteni!

 

Velünk a Város frakció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt és nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el, és orvosi ellátásra más jogcímen sem …

További cikkek

Rablás egy üveg borért
A rendőrök rövid idő alatt azonosították, majd elfogták azt a férfit, ki betört egy 86 éves szendrői idős emberhez. Rablás bűntett elkövetésének me…