2021. 10. 26. kedd

Dömötör
1 EUR 366 HUF
1 GBP 434 HUF

A Fidesz a miskolci idősek egészségével játszik

Ezt állítja a Jobbik miskolci frakcióvezetője annak kapcsán, hogy a megyeszékhely szociális étkeztetését biztosító főzőkonyhák egyike sem felel meg sem az ÁNTSZ, sem az élelmiszerbiztonsági, sem a közegészségügyi előírásoknak.
Jakab Péter szerint a Fidesz képmutató a miskolci nyugdíjasokkal szemben: a városvezetés a Salkaházi programon keresztül 400 milliót különített el, hogy megbecsülésük jeleként többek között Fásy mulatóval szórakoztassák a szépkorúakat. Arra viszont már nem biztosítanak forrást, hogy a legrászorultabbak megfelelő étkezést kapjanak.

A frakcióvezető elmondta: jelenleg Miskolcon három főzőkonyhán napi 1600 adag étellel biztosítják azoknak a jórészt időskorú miskolciaknak az étkeztetését, akik koruknál fogva már nem képesek háztartást vezetni. Jelenleg a három konyha egyike sem felel meg sem az ÁNTSZ, sem a közegészségügyi, sem az élelmiszerbiztonsági előírásoknak, a Fidesz ennek ellenére azonnali intézkedés helyett csupán egy öt éves program részeként tervezi a konyhák modernizálását, állítja Jakab.

Vajon hány embert betegített meg eddig a városvezetés felelőtlen magatartása, és hányat fog a jövőben, hogyan működhetnek a konyhák úgy, hogy nem felelnek meg sem a közegészségügyi, sem az élelmiszerbiztonsági előírásoknak, mit tettek a hatóságok a miskolciak egészségének védelmében, meddig fognak egészségre veszélyes konyhákon főzni a nyugdíjasoknak, végezetül ha Fásy mulatóra jut pénz, miért nem jut a legalapvetőbb szolgáltatásokra is – tette fel kérdéseit a jobbikos politikus.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

MISS EUROPEAN UNION néven nagy sikerű nemzetközi szépségversenyt rendeztek 2004-ben Magyarországon abból az alkalomból, hogy hazánk az Európai Unió ta…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum