2022. 01. 21. péntek

Ágnes
1 EUR 356 HUF
1 GBP 427 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A DK válaszokat vár Kásler miniszertől: Hány emberéletet követelt, hogy az elégtelen mentőkapacitás miatt nem ért ki időben a mentő?

A DK válaszokat vár Kásler miniszertől: Hány emberéletet követelt, hogy az elégtelen mentőkapacitás miatt nem ért ki időben a mentő?

A Népszava írta meg, hogy az összeomlás közelében áll a mentőszolgálat, hétfőn több mint 8 ezer helyszínre, szerdán pedig újabb 4-5 ezer helyszínre nem értek ki a mentők. Egy koronavírus-teszteléssel foglalkozó mentős azt mondta a lapnak, hogy naponta 5-6 ezer mintavételre van ember, miközben sokszor már napi 12 ezer mintát kellene levenniük. A kormány tehát nem csak az egészségügyet, hanem a mentőszolgálatot sem készítette fel a második hullámra, ez pedig ma mindannyiunk életét veszélyezteti.

A Demokratikus Koalíció válaszokat vár a kormánytól és Kásler Miklóstól: hány esetben nem értek ki a mentők olyanokhoz, akik azonnali ellátásra szorultak volna? Hány esetben követelt emberéletet, hogy az elégtelen mentőkapacitás miatt nem ért ki időben a mentő? A DK szerint az emberélet nem játék, márpedig a kormány az emberek életével játszik azzal, hogy nem készítette fel a mentőszolgálatot a második hullámra. Nem kell koronavírus-fertőzöttnek lennünk ahhoz, hogy a jelenlegi helyzet az életünkbe kerüljön, hiszen egy szívroham vagy egy agyvérzés esetében is percek döntenek élet és halál között. A DK mindenkit arra kér, hogy a következő napokban és hetekben nagyon vigyázzon magára, a kormány alkalmatlansága ugyanis már a mentőszolgálat működését veszélyezteti.

Barkóczi Balázs sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük:

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum